základní část, 1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Dundee United 1:1

Dundee United příliš nepřesvědčilo odborníky, že by mohlo hrát opět o třetí pozici, nicméně první utkání ještě nemusí nic znamenat. Navíc Saints jsou před vlastními fandy v St. Mirren Parku vždy hodně obtížným soupeřem a všechny body se zde získávají velmi těžko. I přes naprostou dominanci bylo Dundee nakonec rádo, že uhájilo bod. St. Mirren se dostal dovedení v 73. minutě, avšak minutu před koncem srovnal stav tradiční zabiják Jon Daly.

Diváci se rozhodně nemohli kochat rychlými kombinacemi a zajímavými akcemi, úvodní duel byl především v první půli hodně nervózní. Teprve v závěrečné půlhodině se začaly dít věci. V první půli "hýřili" aktivitou hosté a vytvořili si přeci jen některé šance, žádná sláva to ale nebyla. Až do 20. minuty neviděli příznivci nic zajímavého, poté ovšem zahrozil z přímého kopu Craig Conway. Ten posadil balón přímo na hlavu Garryho Kennetha, perfektní robinsonádu ovšem vytáhl ze svého repertoáru gólman Paul Gallacher.

V domácím dresu byl nejvíce na očích Paul McGowan, jenž v dresu Saints hostuje z Celticu. Jeho přesné pasy a přihrávky hodně usnadňovali hru spoluhráčům. Jenže to platilo spíše v druhém dějství, v tom prvním spíše měli možnosti hostující The Terrors. Z dálky to zkoušel Morgano Gomis, zamířil ale nad branku. Hned na to na něj navázal svým pokusem Prince Buaben, jenže levou tyčku přeci jen o kousek minul.

Po poločase Dundee s aktivitou nepolevilo. Po přenádherné kombinaci Conway - David van Zanten se z čistajasna objevil před domácí klecí David Goodwillie, avšak hlavou nepochopitelně minul. Hned na to pálil z voleje Gomis, tentokráte ovšem včasným zákrokem brance zabránil Steven Robb. Hosté se postupem času snažili ještě zvýšit svůj tlak, jenomže právě oni nechali pootevřené okénko v obraně a soupeř toho dokonale využil.

Po rohovém kopu byl balón odvrácen za vápno, kde čekala nová posila Saints Sean Lynch a přenádhernou střelou z voleje vymetl všechny pavučiny v pravém rohu Pernišovy branky. Dundee od této chvíle ještě více přidalo na obrátkách a svůj útočný stroj se snažilo rozjet naplno. Zasloužené odměny se hosté dočkali v 89. minutě. Po odvážném průniku Gomise stál John Daly v ten správný čas na tom správném místě a zakončil k tyči - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele