základní část, 5. kolo
18.09.2010 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - St. Mirren FC 2:1

Fotbalisté St. Johnstonu se odpoutali ze dna tabulky, první výhru v sezóně získali doma nad St. Mirrenem, který naopak poslali na předposlední plac. Klub z města Perth vedl v utkání 2:0, a ačkoli soupeř ještě do poločasu snížil, na víc se už v druhém dějství nezmohl. Poslední čtyři týmy mají aktuálně shodný počet čtyř bodů, včetně domácích Saintees a hostujících Buddies.

Domácí vstoupili do utkání tak, jak si zajisté přáli. Vstřelili totiž rychlý gól, o který se ve třetí minutě postaral Jackson. Parádně mu nabil spoluhráč Parkin a hostující gólman Gallacher byl mezi třemi tyčemi bezmocným mužem. I nadále byl St. Johsntone lepším týmem, Gallacher musel třeba likvidovat dalekonosnou střelu Mackaye až na brankové čáře.

Přijít o vedení mohli domácí díky Mairovi. Ten si pěkně naběhl do malého vápna na centr z rohového kopu od Lynche a nebýt reflexivního zákroku gólmana Enckelmana, míč by byl se stodesetiprocentní jistotou v síti. Ve 33. minutě však Parkin navýšil vedení. Myrie-Williams si vyměnil balón s Mayburym a následný centr usměrnil hlavou do sítě st. johnstonský forvard.

O čtyři minuty později ale Buddies snížili. Lynch se příliš nezdráhal, jakmile se k němu dostal míč, napálil ho z dvaceti pěti metrů směrem na bránu a střela s pomocí lehké teče skončila přesně v šibenici Enckelmanovy brány. Překrásný gól! Druhá půle nenabídla skoro žádnou šanci, St. Mirren se marně snažil o zkorigování, ale cestu za body nakonec nenašel.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele