základní část, 11. kolo
06.11.2010 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Kilmarnock FC 0:3

Občas stačí jedno kolo k tomu, aby tým v těch následujících šlapal jako hodinky. Ve stejné situaci se nachází Kilmarnock. Ten překvapivě v minulém kole zvítězil na Tynecastle Stadium proti domácím Hearts 3:0 a stejný výsledek nyní zopakoval na půdě St. Johnstone. Utkání mělo velice podobný průběh jako před týdnem v Edinburghu. Hosté do poločasu dali vedoucí trefu a v samém závěru pojistili výsledek dvěma brankami.

Kilmarnock tak díky dvěma jasným výhrám v řadě opustil nebezpečnou zónu sestupu a se třinácti body na kontě se nachází na sedmém místě SPL. Saints naopak klesli právě za svého sobotního přemožitele na osmé místo, dohromady posbírali jedenáct bodů. Přitom dlouho drželi se svým soupeřem krok a nebýt velmi nešťastného prvního vlastního gólu na konci úvodní půle, vyvíjel by se zápas jistě zcela jinak.

Avšak nutno podotknout, že Killie byli v průběhu vskutku mírně lepším mančaftem a tři body si určitě zasloužili. Hned do první akce se dostal po velké chybě domácího beka Alana Mayburyho záložník týmu z Rugby Parku Liam Kelly. Gólman Graeme Smith však včas balón zkrotil na přední tyči. Následně podskočil hlavičku Sam Parkin po krásném centru Alexeie Eremenka a Mohamadou Sissoko napálil zblízka rameno brankáře Smithe. Domácí strážce o chvíli později též zlikvidoval střely Craiga Brysona a Conora Sammona.

Na druhé straně se dostal do dvou možností Andy Jackson, avšak k vstřelené brance měl celkem daleko. Hned na to lízl Liam Craig hlavou břevno po centru střídajícího Clevelanda Taylora. Nicméně při zvyšujícím se domácím tlaku dokázal Kilmarnock udeřit. Po straně skvěle unikl Ben Gordon a poslal zpětnou přihrávku do vápna, kde balón nešťastně nohou do své sítě sklepl nohou Michael Duberry.

V dalším průběhu byly k vidění možnosti na obou stranách, jenomže Saints už neměli čas a proto museli lehce otevřít okénka v obraně, kterých Kilmarnock využil. Sedm minut před koncem šel Sammon s Brysonem dva na jednoho na obránce Dubberyho a právě Sammon uklidil balón do branky mezi nohama Smithe. A v páté nastavené minutě ještě definitivně položil soupeře na kolena Liam Kelly - 0:3.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele