základní část, 16. kolo
01.02.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Hamilton Academical 2:0

Fotbalisté Hamitlonu nedokázali využít snazšího soupeře a odmítli tak šanci dostat se po delší době z poslední pozice před Hibernian. Takhle zůstávají na dvanácté příčce se ziskem čtrnácti bodů, mají ovšem duel k dobru a jejich záchrana se stále jeví reálnou. Nicméně o udržení v soutěži budou zřejmě bojovat už jen tři celky, ostatní totiž mají přeci jen mírný náskok. St. Johnstone skolili soupeře brankami v úvodu obou poločasů.

V tabulce jim patří sedmé místo a ve velmi vyrovnaném středu tabulky mohou stále velmi reálně bojovat o nejlepší šestici. Hrdinou utkání se stal Steve May, který nejprve ve 4. minutě otevřel skóre a hned v první minutě půle druhé dokázal zvýšit náskok. A z toho se už Hamiton, který má velké problémy v ofenzívě, nedokázal vzpamatovat. Utkání ovšem proběhlo v přátelském duchu a sudí vytáhl všehovšudy jen dvě žluté karty.

Navíc utkání našlo novou hvězdu, May totiž teprve nedávno dosáhl věku osmnácti let a v SPL se tak zřejmě rodí nová hvězda. Úvodní branka se zrodila po přesném pasu Chrise Millara zprava. Poté převzal balón zkušený reprezentant Trinidadu a Tobago Collin Samuel a svou perfektní přihrávkou do vápna vyzval ke skórování Maye. Ten pak neměl žádný problém skórovat a trochu nalomil sebevědomí posledního celku tabulky.

Poté se utkání co se týče vyložených možností odmlčelo a dít věci se začaly opět až po půl hodině hry. Poprvé se ozvali také hosté, nicméně střela z levačky Marca Antoine-Curiera šla těsně vedla branky gólmana Petera Enckelmana. Jenže mírný tlak hostů opadl po obrovské možnosti Saints. V samém závěru úvodního dějství viděli sérii nebezpečných rohových kopů do pokutového území hostů, nicméně z toho nevznikl.

Hned v první minutě druhého dějství dokázal skórovat May, který zakončil nádhernou spolupráci se Samuelem. Záhy mohli domácí vést už 3:0, jenže po přízemní střele Dave Mackaye gólman Tomáš Černý vyrazil dorážku Maye svou nohou do bezpečí. V dalším průběhu už diváci vyložené příležitosti na obou stranách neviděli a Saints tak dosáhli na zasloužené vítězství. Hamiton bude mít za deset dní šanci na reputaci doma s Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele