základní část, 33. kolo
12.04.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Celtic FC 0:1

Fotbalisté Celticu zvládli i další povinný zápas a vyhráli na půdě St. Johnstone. Saints tak mají po základní části a nyní budou čekat na zbývajících pět zápasů v dolní polovině tabulky. Naopak na zelenobílé čekají ještě dva velmi důležité duely a nyní si v tabulce před Jezdci vytvořili pětibodový náskok. Rangers ale mají o duel méně a proto je souboj o titul stále velmi vyrovnaný. Saints zakončí základní část pravděpodobně na deváté příčce se čtyřiatřiceti body.

Hosté rozhodli o své výhře jedinou trefou přesně na konci úvodního dějství, kdy se trefil Biram Kayal. Utkání se hrálo v přátelském duchu téměř 70. minut a teprve od té doby sudí začal vytahovat žluté karty, nakonec tři žluté kartónky. Domácí se sice snažili ve druhém dějství překvapit obranu favorita a ještě duel zdramatizovat, jenže tak jak fungovala defenzíva, tak ofenzíva už bohužel ne.

Kouč domácích Derek McInnes se rozhodl nechat na lavičce dvě důležité opory Michaela Duberryho a Chrise Millera, jeho svěřenci totiž budou hrát v sobotu důležitý duel v semifinále národního poháru a přes Motherwell určitě mohou nakonec postoupit. Hned na úvod to zkusil z přímého volného kopu z dobrých pětadvacet metrů Chris Commons a gólman Graeme Smith předvedl jistý zákrok. Hned na to pálil stejný hráč z voleje o pár centimetrů nad branku.

O něco poději hlavičkoval po rohovém kopu až téměř z hranice pokutového území nad Daryl Murphy, o pár chvil později neuspěl v úniku ani Gerogios Samaras a brankář Smith byl mužem na svém místě. V nastavení úvodního dějství se však Celtic v poslední možnou chvíli přeci jen dočkal. Joe Ledley prostrčil balón na kapitána Scotta Browna, který uvolnil Kayale a ten skóroval do vzdálenějšího rohu i přes teč konečků prstů brankáře Smithe.

Ve druhém dějství se do dobrodružství pustil na druhé straně Liam Craig a vypálil z dobrých pětadvaceti metrů, jednoruč musel vytěsňovat mimo brankář Fraser Forster. V dalším průběhu už si hosté utkání pohlídali a Saints navíc dohrávali v samém závěru v deseti po zranění střídajícího Chrise Millera. Celtic se pokusí navázat na vítězné klání za týden v Kilmarnocku, kde ho rozhodně nečeká nic lehkého.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele