základní část, 10. kolo
30.10.2010 13:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

St. Johnstone FC - Celtic FC 0:3

Fotbalisté Celticu dokázali pohodlně zvítězit na půdě předloňského nováčka ze St. Johnstone a díky překvapivému zaváhání Jezdců z Rangers se přiblížili na rozdíl jednoho bodu na první místo. Dokázali tedy potvrdit středeční vítězství v poháru právě na půdě Saints. Tentokráte to pro ně bylo ještě o něco snazší. Vedli totiž od druhé minuty a pět minut před přestávkou přidali druhou uklidňující trefu, v samém závěru nakonec vítězství pojistili.

Celtic tak má na kontě sedmadvacet bodů po deseti kolech a prozatím musí být s průběhem spokojen, až na minulou prohru prochází tímto ročníkem SPL jak růžovou zahradou. Saints klesli do dolní poloviny tabulky na sedmé místo, i pro ně se však tato sezóna nevyvíjí nikterak špatně. Nicméně na tento duel chtějí hodně rychle zapomenout, vyjma tři inkasovaných tref se ještě musel tři minuty před koncem do kabin předčasně pakovat Danny Grainger po druhé žluté.

Hosté se radovali z vedení hned po devětašedesáti sekundách hry. Po přízemním centru Ki Sung-Yonga z přímého volného kopu pálil z hranice vápna Anthony Stokes. Gólman Graeme Smith sice dokázal vyrazit, jenže na dorážku Nialla McGinna byl již krátký - 1:0. O pět minut později vyzval Stokes zpětnou přihrávkou ke skórování Ki Sung-Yonga, ten ale skóre nenavýšil. Na druhé straně to z dobrých pětadvaceti metrů zkusil Grainger, mířil ale příliš vysoko.

Stokes byl aktivní po celý zápas. O něco později vypálil tvrdě pravačkou, nicméně Smith ho tentokráte vychytal. Hned na to irský špílmachr o milimetry minul načechraný dlouhý balón do vápna od Marka Wilsona. Pět minut před kocnem první čísti uvolnil Steven Milne do uličky Emilio Izaguirreho a ten neměl se zakončením sebevětší problémy - 2:0. St. Johnstone se nacházelo v obtížné situaci a nevědělo, jak se z ní má dostat.

I ve druhé půli měl Celtic herní převahu a několik slibných šancí musel hasit gólman Smith. Nejvíce v hostujícím dresu hrozili střídající Parkin, Samaras a Stokes. Jenže své druhé trefy se dočkal v 89.minutě právě McGinn a ani nyní neměl příliš práce, zívala před ním volná branka. Předtím musel předčasně do sprch Graigner, který zastavil unikajícího Stokese a dostal druhou žlutou kartu. V příštím kole bude chtít Celtic potvrdit roli favorita doma s Aberdeenem, St. Johnstone hraje s Kilmarnockem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele