o titul, 36. kolo
07.05.2011 13:15 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Rangers FC - Heart of Midlothian 4:0

Rangers svůj úkol splnili, nad Heart of Midlothian zvítězili vysoko 4:0 a nejméně do neděle, kdy svůj zápas hraje Celtic, poodskočili svému soupeři v boji o titul na rozdíl čtyř bodů. Domácí už po první půli vedli o tři branky, po gólech Jelaviče, Laffertyho a Davise ve druhém poločase nechtěně upravil výsledek na 4:0 vlastním gólem Stevenson.

Rangers do utkání vstoupili dobře a už v osmé minutě střílel těsně mimo bránu Jelavič. V úvodních dvaceti minutách však i domácím fandů dvakrát zatrnulo po průnicích Templetona. Ten první zastavil Weir a napodruhé byl úspěšný Bougherra. Rangers se ujali vedení ve 23. minutě, kdy Davis našel svým famózním centrem v pokutovém území nabíhajícího Jelaviče, který z úhlu prostřelil nejistého gólmana MacDonalda.

Na druhé straně zasáhl McGregor proti dalekonosné ráně Blacka. Druhý gól byl ukázkou spolupráce všech hráčů Rangers. Vše začalo u gólmana, který poslal míč Davisovi. Ten přenechal balón Whittakerovi, jenž svým centrem skrz nohy Naismithe stojícího v ofsajdu vybídl ke střele Wyldea. Jeho střela sice byla odražena bránícím hráčem, ale k dorážce se dostal Lafferty a poslal míč do brány, 2:0.

Krátce před koncem úvodního poločasu zvýšili Rangers vedení na 3:0, když Edu vyhrál míč, nalevo našel nabíhajícího Wyldea, který poslal centr přesně na hlavu Davise, jenž ho pouze usměrnil do brány. Druhý poločas už toho tolik nenabídl, hru rozkouskovalo velké množství faulů. Dvanáct minut po startu druhé půle zřejmě skončila sezóna zraněnému Templetonovi, kterého musel nahradit Elliott.

Nevýrazného Skácela vystřídal Robinson, ale jen pár vteřin po střídání dostal Jonsson červenou kartu za tvrdý faul na Jelaviče. Úvodní střela druhé půle vlastně přišla až v 77. minutě, Papacův pokus ale obrana Hearts zablokovala a Naismith se netrefil. V 84. minutě vyrazil MacDonald střelu Laffertyho, ale míč se dostal k Dioufovi, jehož druhý pokus si do vlastní brány nešťastně srazil Stevenson, 4:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Let´´s go Rangers, zítra jsou na řadě Hearts..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele