o titul, 37. kolo
10.05.2011 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Rangers FC - Dundee United 2:0

Rangers se znovu vracejí do čtyřbodového vedení před druhým Celticem, na vlastním hřišti totiž splnili očekávání a Dundee United porazili 2:0. Domácí dostal do vedení v 21. minutě Nikica Jelavič a krátce poté zvýšil na konečných 2:0 Kyle Lafferty.

Dundee United nastoupili do utkání s defenzivnější sestavou než v minulém kole a už od úvodních vteřin zápasu museli čelit ofenzivní hře Rangers. První střelu si z velké dálky připsal Watson, ale mířil mimo a od této chvíle patřilo hřiště Rangers. Naismith obratně prošel do pokutového území, ale po jeho přihrávce mířil pouze vedle brány Lafferty. Domácí zahodili další příležitost po přihrávce Edua na volného Jelaviče, ani on bránu netrefil. Střelu z okraje pokutového území vyslal Lafferty a míč skončil těsně vedle brány.

Po chytré přihrávce Davise si udělal místo Jelavič, ale tentokrát ještě bránu přestřelil. Krátce na to se již Jelavič nemýlil, naběhl si na centr Whittakera a hlavičkou překonal gólmana Peniše. Rangers ani po vedoucí brance nepřibrzdili, Naismith přenechal míč Laffertymu a útočník nízkou střelou do vzdálenějšího rohu brány zvýšil na 2:0. United se snažili vrátit do hry a po centru Watsona musel zasahovat gólman McGregor. United o přestávce střídali, Daly nahradil Russella, Rangers ale ve své aktivitě nepolevili a Lafferty jen těsně nedosáhl na centr Jelaviče.

Ojedinělé příležitosti měli i hosté a poté, co McGregor nezastavil centr na zadní tyč a Davis byl nucen zahrát míč na roh, musel gólman Rangers vytáhnout dobrý zákrok proti hlavičce Robertsona. Tvrdý volný kop Jelaviče jen těsně minul bránu a na druhé straně vyrazil McGregor střelu Dalyho a Armstrong nastřelil vnější část tyče. Rangers své vedení 2:0 ubránili a získali důležité tři body.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele