základní část, 31. kolo
02.04.2011 16:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Rangers FC - Dundee United 2:3

Velké překvapení se v sobotu zrodilo na Ibrox Parku, kde zaváhali domácí Rangers a v zápase s Dundee United prohráli 2:3. Rangers přitom v zápase dvakrát vedli, United však výsledek otočili a znesnadnili tak svému soupeři cestu k ligovému titulu.

Rangers do utkání nevstoupili nikterak aktivně a domácí bránu ostřelovali z dálky Goodwillie, Douglas a Swanson, v 19. minutě však favorit poprvé udeřil. El-Hadji Diouf zahrál volný kop, na který si naběhl Nikica Jelavič a svojí hlavičkou poslal Rangers do vedení 1:0. Hra se po vstřeleném gólu nijak nezatraktivnila a po zbytek první půle toho k vidění příliš nebylo.

Už to vypadalo, že Rangers půjdou do šaten s jednobrankovým náskokem, Swanson ale přesnou přihrávkou našel Robertsona, který srovnal na 1:1. Domácí se ve druhé půli snažili znovu získat vedení na svou stranu a blízko tomu byli po obranném zákroku Dillona, jenž trefil břevno vlastní brány. Z následného rohového kopu našel Edu Naismithe, jenž hlavou vrátil Rangers vedení. Trnem v patě Rangers byl jistě Swanson, jehož další pokus z úhlu bránu jen těsně netrefil.

Hra se poté víc otevřela a nad bránu mířili Whittaker a Jelavič. Zasahovat musel Perniš po šikovném kopu Dioufa, ale poradil si. Třináct minut před koncem utkání přišlo druhé srovnání stavu, Russell dostal centr Dixona a přesnou hlavičkou překonal McGregora, 2:2. United mohli krátce na to i vést, když měl McGregor problémy s centrem Goodwillieho a trefil vlastní tyč.

Po centru Wyldea hlavičkoval Jelavič pouze do Pernišovy náruče, v dramatickém konci utkání však byli vítězi hosté. Whittaker nejprve poslal míč hlavou proti brankové konstrukci, ale na druhé straně dostal balón Goodwillie, místo přihrávky spoluhráčům se rozhodl jít dál a skvělým zakončením vstřelil vítězný gól United. Rangers se už v nastavení na vyrovnání nezmohli a v tabulce tak zůstávají dva body za Celticem.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co? Jak to že Rangers doma prohrál .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele