o titul, 34. kolo
24.04.2011 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Celtic FC 0:0

Old Firm derby mezi Rangers a Celticem skončilo bezbrankovou remízou, boj o titul je tedy stále hodně otevřený, i když blíže k němu mají hosté. Rangers mohou za remízu děkovat zejména gólmanovi Allanu McGregorovi, jenž chytil pokutový kop Georgiose Samarase.

Rangers šli do zápasu s cílem srovnat si účty s Celticem, jenž letos vyhrál derby třikrát, zatímco domácí se radovali dvakrát. A právě Rangers byli v prvních minutách hry aktivnější, Wylde a Davis doručovali před Forsterovu bránu nebezpečné centry. Po naběhnutí do Whittakera se dožadoval pokutového kopu Ledley, rozhodčí však správně rozhodl o pokračování hry. První střelu vyslal hráč Rangers, Maurice Edu, Mulgrew však míč tečoval a poslal ho mimo bránu. Na druhé straně okradl Davise o míč Wilson a našel Browna, jeho střela však mířila těsně vedle.

Hra se postupně přeměnila na boj uprostřed hřiště, jednu z mála šancí měl po přihrávce Papace Naismith, bránu však netrefil. Úvodní příležitost druhé půle měl Weir, který si naběhl na roh Davise, mířil ale nad bránu a krátce na to Majstorovic dobře zablokoval pokus Naismithe. Rangers mohl poslat do vedení Lafferty, jehož na bližší tyči našel Wylde, útočníkova hlavička ale zamířila nad bránu. Celtic odpověděl, Kayalova tvrdá střela proletěla těsně nad bránou a McGregor fantastickým zákrokem vytěsnil hlavičku Majstorovice.

Z volného kopu mířil mimo bránu Lafferty a přesnější nebyl ani Naismith, který bránu netrefil z okraje pokutového území. McGregor musel znovu zasahovat po střele Izaguirreho a míč vyrazil nad bránu, v 83. minutě však přišla pro domácí tvrdá rána. Davis v pokutovém utkání zablokoval Stokese a rozhodčí poněkud přísně ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Samaras, ale McGregor skvělým zákrokem střelu vyrazil. Stokes šel v nastavení znovu k zemi, tentokrát po souboji s Fleckem, napodruhé ale rozhodčí pokutový kop neodpískal a utkání tak skončilo bez branek.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Rangers go go

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers FC 0 : 2 Celtic FC

Reagovat
smazaný uživatel

Hoops :)) Celtic 1:2 goly - Wier - Hooper, Brown

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele