o titul, 35. kolo
30.04.2011 13:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Motherwell FC - Rangers FC 0:5

Rangers nadělili Motherwellu na jeho vlastním hřišti pořádnou lekci a díky vysoké výhře 5:0 v tabulce poodskočili Celticu na rozdíl čtyř bodů. Hosté vedli po první půli gólem Laffertyho a ve druhém poločase navýšili skóre na 5:0 Davis, Jelavič a dvougólový Naismith.

V základní sestavě Rangers nastoupil poněkud překvapivě i Maurice Edu, jenž měl ovšem první střelu na bránu, Gunning ale dokázal letící míč zablokovat. Krátce poté zahrozil i Lafferty, gólman Randolph si však poradil. V 18. minutě se už obhájci ligového titulu radovali z vedoucí branky, Davis vybojoval míč a našel Laffertyho, který obešel gólmana a navzdory zákroku Hammella umístil míč do sítě, 0:1. Motherwell ihned odpověděl střelou Jonese, kterou ale fantasticky vyrazil McGregor. Rangers si říkali o vyrovnání, do pokutového území prošel Murphy, ale nakonec byl příliš z úhlu, než aby ohrozil bránu hostí.

Do zajímavé šance se dostal Jeffers, ale McGregor dobrým blokem zamezil jeho pokusu o najití Suttona. Lafferty, jenž už měl jednu žlutou kartu, měl v nastavení první půle velké štěstí, že nebyl vyloučen, když vystřelil na bránu po odpískání ofsajdu. Krátce po startu druhého poločasu zvýšil Davis stav na 2:0. Naismith si nejprve zpracoval centr Wyldea a vystřelil na bránu, kde míč sice Randolph vyrazil, ale Davis z dorážky poslal míč do vzdálenějšího rohu. Rangers se poté hrálo mnohem snadněji, Randolph musel vyrážet pokus Davise a Jelavič mířil nad bránu.

Chorvatský útočník se přesto brzy do listiny střelců zapsal, po centru Papace si naběhl na zadní tyč a umístil míč do horního rohu brány, 0:3. Naismith v tomto zápase nebyl vidět, tedy až do chvíle, kdy si narazil s Wyldem a poslal míč do vzdálenějšího rohu brány, 0:4. Skotský reprezentant mohl přidat druhý gól, ale mířil těsně mimo bránu. Rangers už měli jisté vítězství a tak poprvé nastoupil za Rangers záložník Salim Kerkar, jenž nahradil Wyldea. Naismith nakonec zaokrouhlil výsledek na 5:0, když se v nastavení prosadil i z ostrého úhlu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele