základní část, 1. kolo
15.08.2010 13:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Motherwell FC - Hibernian FC 2:3

Motherwell v prvním utkání nové sezóny podlehl na domácím hřišti Hibernianu, který si z Fir Parku odváží výhru 3:2. Přitom domácí šli brzy do vedení gólem Suttona, hosté ovšem dokázali ještě do poločasu zareagovat a ve druhé půli strhli vývoj na svoji stranu.

Nebylo překvapením, že Motherwell utkání začal ve stejné sestavě, jako v Evropské lize s Aalesundem, nováčci Blackman a Casagolda tak museli na svoji šanci čekat. Do zápasu lépe vstoupili ofenzivně hrající hosté, Stokes využil v souboji s Reynoldsem svoji sílu a až noha gólmana Randolpha zabránila míči v cestě do vzdálenějšího rohu brány. Vážnější příležitost však přišla ve 13. minutě na druhé straně poté, co Murphy poslal nízký míč do pokutového území, po závaru před bránou se ke střele dostal Sutton a z malé vzdálenosti prostřelil Stacka, 1:0.

Na druhé straně zaváhal Reynolds, ke střele se dostal McBride, ale Randolph míč vyrazil na roh. Vyrovnat se Hibs povedlo v nastavení první půle, kdy Riordan nacentroval do pokutového území, míč posunul Sol Bamba a Stokes srovnal na 1:1. Čtyři minuty po startu druhého poločasu mohli jít hosté do dvougólového vedení, Stokesův dalekonosný pokus ale dokázal špičkami prstů vyrazit Randolph.

Motherwell dostal šanci o chvíli později, kdy Saunders přeskočil Hanlona, Stack ale stál na správném místě. Nebezpečně vypadal centr Humphreyho, po kterém střílel Sutton jen těsně vedle. Akce střídala akci a Randolph musel znovu zasahovat proti střele Riordana. Po následném rohovém kopu ale gólman pod tlakem Bamby na míč nedosáhl a Hanlon ho na vzdálenější tyči nasměroval do brány, 1:2.

Humphrey mohl následně srovnat, mířil však jen do postranní sítě, čehož využili Hibs, Riordan poslal míč Millerovi a ten ho propasíroval pod brankářem až do brány. Motherwellu se sice ihned podařilo odpovědět, když Nish v pokutovém území chytil za dres Blackmana a z penalty snížil Murphy, Hibernian přesto zvítězil 3:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele