základní část, 10. kolo
30.10.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Motherwell FC - Hamilton Academical 0:1

Doposud skvělý Motherwell šel do domácího utkání s Hamiltonem s vizitkou jasného favorita, tu však nepotvrdil a soupeři bojujícímu o záchranu podlehl 0:1. O vítězi zápasu rozhodl krásný gól Nigela Hasselbainka z patnácté minuty.

Accies vstoupili do zápasu skvěle, hned v prvních minutách hry zahrával volný kop Paixao a jeho střílený centr proletěl jen těsně vedle brány. O pět minut později centroval Paixao znovu a Hasselbaink mířil nad břevno. Na druhé straně dostal uvnitř pokutového území míč Saunders, ale bránu svojí střelou nenašel. V 15. minutě však přišla velká chvíle Hasselbainka, který převzal míč a zdálky ho vystřelil na bránu. Míč se odrazil od vnitřní strany brankové konstrukce a skončil v síti, 0:1. O chvíli později nebezpečně centroval Forbes, žádného ze svých spoluhráčů však nenašel.

Po půlhodině hry musel Randolph zasahovat proti střele Mensinga a po rohu Paixaa hlavičkoval Goodwin nad bránu. Poté však dostali domácí velkou příležitost ke srovnání stavu, když Canning poslal v pokutovém území k zemi Blackmana. K následné penaltě se postavil Hateley, ale gólman Černý vystihl směr a míč chytil. Ve druhé půli převládaly fauly, které spádu hry příliš nepomohly, převahu však měl Motherwell.

Blackman se dostal až k bráně Hamiltonu, jeho střela však mířila mimo. Krátce před hodinou hry zneškodnil Černý nebezpečnou hlavičku Gowa a o pár minut později skvěle zasáhl také proti volnému kopu Hateleyho. Domácí kouč poté poslal na hřiště Suttona, který se ihned dostal ke střele, bránu však netrefil. V závěrečných minutách mohl naopak zvýšit vedení Hamiltonu Marco Paixao, ale Randolph zasáhl a utkání tak skončilo vítězstvím Hamiltonu 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele