základní část, 33. kolo
06.04.2011 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Motherwell FC - Dundee United 2:1

Motherwell zvládl veledůležité střetnutí s Dundee United a před vlastními fandy ve Fir Parku si zajistil na 99 procent účast v nejlepší šestce. Nyní má totiž na šestém místě tabulky sedmibodový náskok na Inverness, které má o dvě utkání méně a jako jediné může v třech zápasech soupeře přeskočit. Musí ovšem zvítězit ve všech kláních a to hraje proti prvnímu Celticu, třetímu Heart od Midlothian a čtvrtému Kilmarnocku.

Takže téměř nereálný scénář, Motherwellu navíc stačí v posledním kole zvítězit a bude mít úplný klid. Díky této vydřené výhře dokázal navíc stáhnout manko Dundee United na šest bodů a určitě je ve hře ještě pohárové umístění, Kilmarnock je v tuto chvíli vzdálen jen na tři body. Oba výběry ale mají utkání k dobru. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení v průběhu prvního poločasu a poté už těsný náskok udrželi.

Dundee sice deset minut před závěrečným hvizdem snížilo, na vyrovnání se už ale nezmohlo. Hosté tak rázem ztratili vydřené tři korálky po výhře v minulém kole na Ibrox Parku. Za domácí vsítil svůj třetí gól sezóny Chris Humphrey a šestý gól Jamie Murphy, po šesté do sítě soupeřů zamířil také Johnny Russell v dresu United. První šanci si vypracovali borci ze stánku Tannadice, když po čtvrthodině hry po centru Stephea Craigana kryl pokus Russella domácí gólman Darren Randolph.

Ve 26. minutě ale otevřel skóre na druhé straně Murény, který využil precizní zpětné přihrávky Rosse Forbese. Za další čtvrthodinu vybuchl Fir Park nadšením podruhé. Po čtyřicetimetrovém pasu Paula Dodona prošel obranou Humhrey. Jeho střela se odrazila od obránce Seana Diplom přímo nad hlavu bezmocného gólmana Dušana Perniše. Ve druhé půli se sice výkon hostů zlepšil, ale už to na body nestačilo.

V 79. minutě po řadě šancí konečně překonal Randolpha již zmiňovaný Russell, jenže skvělý gólman svůj tým podržel a už tři body svého celku nepustil. V příštím kole se Dundee pokusí napravit situaci v domácím prostředí se St. Johnstone, Motherwell v posledním kole základní části bude bojovat o korálky na půdě Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele