základní část, 3. kolo
29.08.2010 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 0:1

Celtic sice opět nepřesvědčil odborníky, že by se dostal z krize, avšak připsal si důležité tři body, díky nimž zůstává na čele tabulky. Doposud tedy neztratil ani korálek a rozhodně si stále může malovat plány na zisk mistrovské trofeje. Ta totiž ve vitríně slavného celku pár let už chybí. Nicméně proti nevyzpytatelnému Motherwellu mu pomohla síla shora, jedinou branku totiž dokázal dát z pokutového kopu Daryl Murphy.

Motherwell má na kontě stále jen tři body a klesl na sedmé místo, špatný výkon však rozhodně neodvedl. Duel totiž hodně ovlivnilo vyloučení domácího beka Stevena Saunderse. Právě on totiž musel dvacet minut před koncem zatahovat za záchranou brzdu a odebral se předčasně do sprch. Sudí mu udělil rovnou červenou kartu, i když už žlutou měl. Oslabený Motherwell jen těžko mohl v deseti dotahovat jednobrankové manko.

Kdyby se mu to povedlo, byl by to zázrak. Celtic byl totiž psychicky nahoře a navíc má mnohem kvalitnější a zkušenější kádr, který umí tyto situace pohlídat. Až do klíčového momentu drželi domácí před vlastními fandy ve Fir Parku s favoritem krok. Dokonce už ve 2. minutě se mohli dostat do vedení. Po přímém volném kopu Hateleye se probojoval na zadní tyči do hlavičkového pokusu John Sutton, branka z toho ale nebyla.

V dalším průběhu však převzal taktovku nad zápasem Celtic, do nejvíce příležitostí se dostávali Maloney s Murphym a Forrestem. Motherwell navíc zastihla pohroma deset minut před pauzou, kdy zraněného obránce Steven Hammella musel nahradit mladiček Jonathan Page. Po poločase nebyl úplně zdravotně fit ani navrátilec v sestavě Steve Jennings a proto ho vystřídal Nick Blackman. Tlak Celticu každým okamžikem v druhém dějství sílil, pohroma byla neodvratná.

Naděje domácích zhasly v 72. minutě. Steven Saunders si ve vápně nedal pozor a jasně poslal k zemi Shauna Maloneyho. Sudí Dougie McDonald nemohl jinak a Saunders opustil předčasně hřiště. K penaltě se sebevědomě postavil Murphy a bez zlomku zaváhání stanovil výsledek utkání na 0:1. Motherwell se pokusí složit reparát v příštím kole na půdě St. Johnstone, Celtic přivítá v pikantním zápase Srdce z Edinburghu, Heart of Midlothian.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ešte že tak, už som to videl na remizu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele