základní část, 31. kolo
02.04.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Aberdeen FC 2:1

Motherwell vykročil ve veledůležitém zápase o horní polovinu tabulky tou správnou nohou a dokázal nakonec proti houževnatému Aberdeenu získat všechny tři body. Ve Fir Parku před necelými pěti tisíci fanoušky šli domácí do vedení už po čtvrthodině hry a těsný náskok drželi až do samého závěru. Dvě minuty před koncem přidali druhou uklidňující trefu a hostům už ani nepomohla závěrečná trefa z nastaveného času.

Motherwell je proto šestý se čtyřbodovým náskokem na sedmý Inverness, to má ale duel k dobru. Nicméně pokud domácí alespoň ještě jednou ze dvou zbývajících duelů zvítězí, tak jim účast v horní polovině tabulky zřejmě neunikne. Dons naopak bojovali o naději na šestou příčku a chtěli ještě zvrátit nepříznivou situaci po nepovedeném startu do sezóny. Jenže nyní jí definitivně ztratili a musejí se tak smířit s bojem v dolních patrech tabulky.

Aberdeen je v současnosti desátý s jedenatřiceti korálky a na Motherwell ztrácí už devět bodů, což ve třech zbývajících utkáních dožene již velmi těžko. Existenční klání sice nezvládl, boje ovšem pokračují a sedmá pozice je stále velmi otevřená.. Po celý zápas se musel blýsknout gólman Jamie Langfield, kterému hosté vděčí, že nebyl rozdíl ve skóre větší. Domácí byli po většinu utkání lepším výběrem a velmi je uklidnila vedoucí trefa přesně v 15 .minutě

Po dlouhém pasu a chybě levého beka Stevena Smithe, který nedokázal v souboji přetlačit Chrise Humphreyho, se dostal k balónu právě unikají Humprey a umístěnou střelou obhodil bezmocného gólmana Langfielda. Z prvního poločasu to bylo všechno, příliš vážnějších akcí vskutku k vidění nebylo. Po pauze v 58. minutě minul z bezprostřední blízkosti Steve Jones a k balónu se dostal Humprey, který prozměnu branku o něco přestřelil.

Domácí dobře bránili další půl hodinu a v 88. minutě se jim otevřelo jedno okénko obrany Dons, kterého využili. Po rohovém kopu Tima Hateleye se do balónu opřel Saun Hutchinson a umístěnou ranou pokořil Langfielda podruhé. Hostům blýskla jiskřička naděje ve druhé nastavené minutě, kdy brankáře Darrena Randolpha nadvakrát pokořil hlavou Nikola Vujadinovič - 2:1. Na více už ale Aberdeenu nezbyl čas a odjíždí tak z Fir Parku s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele