o titul, 38. kolo
15.05.2011 13:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Kilmarnock FC - Rangers FC 1:5

Rangers dali manažerovi Walteru Smithovi skvělý dárek k jeho rozlučce s klubem, díky vítězství 5:1 nad Kilmarnockem si zajistili třetí ligový titul v řadě. Hosté do utkání vlétli jako uragán a v 7. minutě už vedli po dvou gólech Laffertyho a jednom Naismithe o tři branky. Po přestávce navíc zvýšil Jelavič a hattrick zaznamenal Lafferty, domácí poté už jen díky Daytonovi snížili na konečných 1:5.

Rangers hned od prvních vteřin ukazovali, jak hladoví jsou po obhajobě titulu a po 47 sekundách uvolnil Davis Laffertyho, který z okraje pokutového území prostřelil Bella, 0:1. Po pěti minutách hry Wylde našel Naismithe, jenž přesnou střelou zvýšil na 2:0. Představení Rangers ale pokračovalo, hned dvě minuty na to Jelavič poslal do šance Laffertyho, jenž ani tentokrát nezaváhal a Bellovi nedal žádnou šanci, 0:3. Obvykle klidný Smith, který Rangers opouští se ziskem 21 trofejí, se neubránil a oslavoval společně se svými hráči.

Rangers znovu zahrozili po průniku Whittakera, který poslal míč Naismithovi a ten prodloužil na Jelaviče, jehož střela však letěla těsně mimo bránu. Poté se utkání na nějaký čas uklidnilo a první střelu měl i Kilmarnock, McGregor si ale lehce poradil se střelou Daytona. Rangers se ovšem vrátili do hry a ránu Davise zastavila až brankové konstrukce. První poločas se blížil ke konci, McGregor měl ale ještě práci, když musel vyrážet dalekonosný pokus kapitána Brysona.

Rangers se nezastavili ani ve druhé půli a Lafferty mířil těsně mimo, ve 49. minutě však zahrával volný kop Jelavič a Bell na jeho pokus nedosáhl, 0:4. Lafferty se nakonec dočkal i hattricku, když bezchybně zakončil spolupráci s Naismithem a zvýšil na 5:0 pro Rangers. Kilmarnock se dočkal alespoň čestného úspěchu, když volný kop Daytona zapadl až do McGregorovi sítě, 1:5. Zvýšit vedení Rangers mohl po hlavičce Jelaviče Naismith, ale podruhé v utkání zasáhla branková konstrukce. Minutu před koncem utkání odešel ze hřiště za potlesku ve stoje autor hattricku Lafferty a krátce na to již začali oslavy titulu Rangers.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rangers dnes si jedem pro titul do Kilmarnocku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele