základní část, 18. kolo
18.12.2010 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hibernian FC 2:1

Fotbalisté Kilamrnocku se posunuli na páté místo tabulky o skóre před Motherwell, když dokázali před vlastními fandy v Rugby Parku porazit Hibernian. V zápase vedli dokonce 2:0, i přes snížení hostujícího celku nakonec těsné vedení udrželi. Hibernian tak zůstává na deváté pozici se ziskem patnácti bodů a prohlubuje tak svou současnou krizi. Kilmarnock byl před sezónou tipován na boj o záchranu, nyní ale myslí na poháry.

Přitom závěr utkání byl hodně hektický, hosté totiž hráli v početní nevýhodě a ztratili tak šanci získat nějaký ten bodík. Domácí měli skvělý vstup do zápasu a šli do vedení po necelých deseti minutách hry, těsně před pauzou navíc svůj náskok navýšili. Jenže Hibernian se nevzdávalo a deset minut po přestávce rozsvítilo plamínek naděje. Jenže v 83. minutě se musel předčasně do sprch pakovat Liam Miller.

Hned na úvod potěšil necelou pětitisícovku diváku v Rugby Parku Liam Kelly, který dokázal po rohovém kopu Bena Gordona umístěnou střelou do dolního rohu branky pokořit gólmana Marka Browna. Těsně před pauzou dal domácím divákům klid do duše Kelly svou druhou trefou v zápase, když po pěkném centru Gordona nedal krásnou střelou brankáři Brownovi žádnou naději a se šancemi hostů to vypadlo bledě.

Avšak po přestávce vyběhli Hibs na trávník jako vyměněný a nechtěli za žádnou cenu pohrát tak lehce. V 55. minutě dokázal vsítit svůj sedmý gól v SPl hvězdný Derek Riordan a ukázal, že je v tuto uvili největší oporou hostů. Krásně se uvolnil na levé straně, pronikl až do vápna a ranou do horního rohu na chvíli utišil stánek Kilamrnocku. Poté hosté ožili a snažili se vyrovnat, jenže se jim to nedařilo a v závěru jiskřička naděje zmizela.

Sedm minut před koncem totiž Miller vrazil do Thomsona a sudí neměl jinou možnost, než vytáhnout rovnou červenou kartu. I přesto se svěřenci kouče Mixu Paataleinena snažili se stavem něco udělat, ale i přes veškerou snahu se stav nezměnil - 2:1. V příštím kole si budou chtít napravit reputaci doma s trápícím se Aberdeenem, Kilmarnock by rád potvrdil dobrou formu doma se silným Heart of Midlothian.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele