základní část, 19. kolo
18.01.2011 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Heart of Midlothian 1:2

Fotbalisté Hearts ukazují vysoký standard a drží si devítizápasovou sérii bez porážky. Navíc v osmi duelech z devíti dokázali zvítězit. Nyní je čekal velmi těžký souboj v Rugby Parku proti domácímu Kilmarnocku a nakonec ho zvládli, vzdálili se svému nejbližšímu pronásledovateli na jedenáct bodů a mají i duel k dobru. V souboji o titul tak zřejmě definitivně budou tři celky, ztráta Hearts na vedoucí Celtic je totiž minimální.

Nyní celku z Edinburghu chybí na Celtic sedm bodů, má ale zápas k dobru a rozhodně je ve hře o ligový titul, což by před sezónou řekl málokdo. Kilmarnock i tak zůstává na čtvrté pozici s tříbodovým náskokem na Inverness, šance na nejlepší šestku je stále hodně vysoká. Přitom domácí dlouho vedli a měli našlápnuto k vítězství, v poslední dvacetiminutovce však výběr kouče Jima Jefferiese dokázal dvakrát skórovat a tedy duel otočit.

Hrdinou zápasu se stal Stephen Elliot. Killie šli do vedení v 19. minutě zásluhou Ruie Miguela a až do závěrečné dvacetiminutovky jejich obrana pracovala precizně. Jenže v 73. minutě dokázal Elliot srovnat a čtyři minuty před koncem zasadil soupeři rozhodující úder.

Přitom hosté v úvodní dvacetiminutovce na trávníku naprosto dominovali, jenže v závěru tohoto časového období napřáhl těsně za hranicí šestnáctky Rui Miguel a nedal gólmanovi Marianu Kellovi žádnou šanci - 1:0. Od této chvíli hosté bušili do defenzívy Killie, jenže ne a ne vyrovnat. Nejaktivnějšími muži na hřišti byli David Templeton, Ian Black a po poločase také Elliot, který přišel na hřiště až v 46. minutě.

Po necelé půlhodině strávené na trávníku se ocitl ve vápně a přesně umístěnou ranou do horního rohu dostal do extáze početnou skupinu fanoušků Hearts. Gólman Cameron Bell se natahoval marně. Když už to vypadalo, že si oba celky připíší bod, tak to hostům nestačilo a ještě přitlačili na pilu. Proto v 86. minutě dostali odměnu. Elliot opět tvrdě vypálil z vápna a Bell nedokázal odhadnout směr střely a inkasoval - 1:2. V samém závěru ještě mohl srovnat Garry Hay z přímého volného kopu, Kello však jeho pokus zachytil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele