základní část, 12. kolo
10.11.2010 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hamilton Academical 3:0

Kilmarnock i přes špatnou bilanci s Hamiltonem dokázal v poklidu vybojovat tři body a potvrdil tak velmi dobrou formu z posledních dvou kol. Navíc si připsal třetí výhru 3:0 v řadě za sebou a v současnosti tak patří mezi nejlepší celky SPL. Accies živili naději na bodový zisk jen do konce prvního poločasu, kde prohrávali pouze 1:0, hned po přestávce totiž vsítil dva góly během šesti minut Conor Sammon.

Ten je v současnosti největší postavou domácího výběru a skvěle tak zastupuje legendu Kevina Kyleho, který před sezónou odešel. Kilmarnock v tabulce zůstal na sedmém místě, avšak od ostatních konkurentů se vzdálil na šest bodů a určitě v tuto chvíli může pomýšlet na brzký posun do elitní šestky. Naopak Hamilton v tabulce klesl na poslední příčku se ziskem devíti bodů, jeho největší rivalové totiž překvapivě ve vloženém kole uspěli

Domácí vstoupili do zápasu mnohem lépe a rozjížděli jednu útočnou akci za druhou, Tomáš Černý však v úvodní desetiminutovce musel zasahovat pouze proti voleji Mehdiho Tauila. Následně se vytáhl také proti pokusu Alexeie Eremenka a dalekonosné ráně Connora Sammona. Po čtvrthodině hry sice Mehdi Taouil Černého překonal, trefil však jen břevno. Deset minut před pauzou se však Killie před vlastními fandy v Rugby Parku už mohli radovat.

Centr do vápna zužitkoval Ben Gordon a poslal balón přímo do pravého horního rohu za bezmocného českého gólmana Černého. Hosté tlačili až do samého závěru půle Hamilton byl rád, že náskok hostů zůstal jen jednobrankový. Pauza měla přinést pozitivní impuls pro svěřence Billyho Rieda, bylo tomu ale přesně naopak a Kilmarnock poslal soupeře naprosto na dno. Dvoubrankový náskok si totiž vypracoval po pětapadesáti sekundách hry.

Balón se totiž tentokráte do vápna dostal ke Conorovi Samsonovi a obrana hostů nedokázala zareagovat včas, proto domácí borec poslal balón do podobného místa jako v úvodní půli Gordon. Hned za šest minut zněl definitivně Hamiltonu umíráček po druhé brance Sammona v zápase, když ten rozvlnil síť hlavou. Soupeř v dalším průběhu marně hledal skulinku v pečlivé obraně Killie, hosté už také tempo zvolnili a stav se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele