základní část, 23. kolo
22.01.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Dundee United 1:1

Takhle divoké utkání skotská liga asi hodně dlouho nepamatuje. Navíc, když oslabené Dundee United prohrávalo a hrálo v devíti mužích proti deseti. Jenže jako už tolikrát v této sezóně dokázalo vydřít cenný bod v devadesáté minutě. Devět statečných zmobilizovalo všechny síly a Garry Kenneth srovnal na konečných 1:1. Sudí navíc udělil všechny tři červené karty v rozmezí jedenácti minut a diváci se tak určitě měli na co dívat.

Od Kilmarnocku se v poslední době odvrátilo štěstí, zatímco hostů z Dundee se drží jako klíště. Kilmarnock zůstává na čtvrté pozici se ziskem dvaatřiceti bodů a zatím není nikdo, kdo by ho mohl v nejbližší době přeskočit. I když mílovými kroky se přibližuje Motherwell a právě Dundee United, které má sice na sedmé pozici ztrátu sedmi bodů, ale také čtyři duely k dobru. Za domácí otevřel skóre pět minut před pauzou Conor Sammon, pro něhož to byl již čtrnáctý zásah v sezóně.

Sammon měl namířeno do druholigového anglického týmu Scunthorpe, jenže z jeho přestupu nakonec sešlo a nyní tak může nadále odvádět skvělé výkony v dresu Killie. V tabulce střelců je totiž bez větších problémů druhý za suverénním Kennym Millerem z Rangers. V úvodním dějství měl převahu celek z Rugby Parku, Dundee United se probudilo až po půlhodině hry. Jenže ve 41. minutě inkasovalo. Sammonova první střela byla sražena a dostala se dozadu k Alexei Eremenkovi, který vrátil tradičnímu střelci do lepší pozice a Sammon nemohl minout - 1:0.

Devět minut po pauze to ale vypadalo, že Kilmarnock bude mít ve zbytku utkání velké problémy. Eremenko totiž naprosto nevybíravým způsobem fauloval Davida Robertsona a sudí poslal nekompromisně Eremenka do sprch. Nicméně hned po incidentu se vytvořil hlouček hráčů Dundee United a dva hráči byli za nesportovní chování potrestáni žlutými kartami. Ani Jonu Dalymu, ani faulovanému Robertsonovi se to nevyplatilo, dva nejdůležitější články sestavy šly totiž předčasně do šatny.

Nejprve po přesně odehrané hodině za zbytečný faul na Ruie Miguela před jeho vlastním vápnem obdržel druhou žlutou kartu Robertson. O pět minut později fauloval Daly ostřeji střelce Sammona a po druhé žluté musel též ze hřiště pryč. Jenže hostům to naději ani sílu nevzalo a snažili se hrát i v devíti, nakonec byli za snahu odměněni. Střídající Kenneth totiž třicet sekund před vypršením normální hrací doby napřáhl ze střední vzdálenosti a pokořil bezmocného brankáře Camerona Bella.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele