základní část, 25. kolo
20.04.2011 20:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 0:4

Boj o titul vrcholí a fotbalisté Celticu zatím v ničem nezaostávají za svým úhlavním rivalem a dobře si uvědomují vážnost současné situace. Jezdci z Rangers sice mají o bod více, jenže Celtic také má ještě duel dobru. Proto se o víkendovém může svému soupeři vzdálit na možných pět bodů, což by se už Jedcům Stahovalo velmi těžko. Případná remíza a výhra Jezdců by však stále nabízela napínavý souboj až do posledního kola.

Před Old Firm derby předvedly oba celky obdivuhodnou formu a těžko se tak před nedělním vystoupeném dá tipovat favorit. Rangers si naposledy poradili v poměru 4:0 na půdě Dundee United, ovšem Celtic stejným výsledkem na venkovním hřišti vyprovodil v semifinále národního poháru Aberdeen a nyní získal stejný skalp na půdě favorizovaného Kilmarnocku, kterému v tuto chvíli patří páté místo v tabulce a rád by se ještě popral o pohárové příčky.

Hosté rozhodli o své výhře již v prvním poločase, konkrétně na jeho začátku a konci. Celtic se totiž uklidnil brankou už ve 4. minutě, další přidal o půl hodiny později a tu třetí pět minut před pauzou. Již tak luxusní náskok si pojistil po necelé hodině hry a v dalším průběhu se utkání jen dohrávalo. Kilmarnock si sice nějaké možnosti hlavně v závěrečné půlhodině vypracoval, ovšem ani kosmeticky upravit výsledek se mu nepovedlo.

Hned na úvod skóroval Kris Commons, který přidal pojistku také ve 34 minutě. Hned v první vážnější akci zápasu poslal Emilio Izaguirre přihrávku na levou stranu Barumu Hooperovi a ten nacentroval do vápna, kde bezmocného finského gólmana Anssiho Jaakkolu prostřelil právě Commons. Stejný hráč zvýšil stav po špatném odkopu domácího Jamese Fowlera z hranice vápna a to nebylo od prvního poločasu všechno.

Ve 41. minutě po ztrátě Manuela Pascalio vyslal nahrávku Anthony Stokem na Hoopera a ten kousek za hranicí vápna vypálil. Právě Stokem dovršil výsledek v 58. minutě. Po dlouhém pasu Charlieho Mulgrewa se zmocnil balón aktivní Hooper, unikl po kraji vápna a zpětnou přihrávkou uvolnil Stokese, který z dobrých deseti metrů poslal balón prudkou ranou přímo pod břevno a zkáza domácího celku v Rugby Parku byla dokonána - 0:4.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 - 3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele