základní část, 5. kolo
19.09.2010 13:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 1:2

Fotbalisté Celticu se nenechali v nedělní dohrávce zahanbit a stejně jako největší rival z Rangers získali plný počet bodů. Ovšem lehká práce to v Rugby Parku v žádném případě nebyla. Domácí se totiž dostali do vedení už v první desetiminutovce a poté téměř až do konce první půle drželi nerozhodný stav. Jenže čtyři minuty před koncem byla proti Kilmarnocku odpískána penalta, sedm minut po pauze pak rozhodl Anthony Stokes.

Celtic sice díky horšímu skóre klesl na druhou pozici za Jezdce, ovšem společně s nimi zvýšil náskok na ostatní pronásledovatele. A ten činí po pouhých pěti odehraných kolech neuvěřitelných sedm bodů. Celtic v letošním ročníku navíc inkasoval vůbec poprvé v sezóně, ukázal však svou mentální sílu a především díky výkonu v druhém dějství šťastně zvítězil. V příštím kole přivítá doma Hibernian, Kilmarnock jede na půdu konkurenčního Hamiltonu.

Úvod zápasu dokonale vyšel outsiderovi. Hned v první minutě Harry Forrester uvolnil Conora Sammona, až v úplně poslední moment ho ale skvěle dokázal odzbrojit Glenn Loovens. Následně zahrozil z přímého volného kopu Alexei Eremenko, jeho střela šla velmi těsně vedle pravé tyče branky Frasera Forstera. V 7. minutě už ale mohl Rugby Park slavit. Eremenko našel ve vápně Sammona, který kličkou doleva obešel obránce Loovense a přízemním pokusem zamířil přímo do dolního rohu - 1:0.

Domácí v dalším průběhu překvapivě soupeře tlačili a mohli svůj náskok navýšit. Obrovskou příležitost spálil Eremenko, který se snažil přelobovat gólmana Forstera, jenže neměl přesnou mušku, a tak přestřelil. Hosté se pobudili teprve pět minut před koncem poločasu. Avšak nebýt tohoto pokutového kopu, možná by se zrodilo obrovské překvapení. V tuto dobu totiž fauloval Frazer Wright ve vápně největší hvězdu zápasu Stokese a sudí foukl do píšťalky.

Penaltu poté bez větších problémů zužitkoval ve prospěch zelenobílých Daryl Murphy. Již v samém závěru první půle mohl otočit výsledek Daniel Majstorovič, jenže po rohovém kopu Shauna Maloneyho hlavičkoval nad. Konečnou podobu výsledku stanovil v 52. minutě Stokes, který vsítil svůj první gól v dresu Celticu od svého přesunu z Hibernianu. Po skvělém sprintu Emilia Izaguirreho skóroval bez větších potíží ani ne z pěti metrů. Killie v závěru chtělo přitlačit, Celtic si však situaci zkušeně pohlídal.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele