základní část, 19. kolo
26.12.2010 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - St. Mirren FC 1:2

Na začátku utkání to vypadalo, že se nebudou měnit zaběhlé pořádky a fotbalisté Inverness si do tabulky připíší velmi důležité tři body. Jenže nakonec se stal opak pravdou, favorizované Caledonian nezvládlo závěry obou poločasů a po šesti utkáních v řadě prohrálo. Přitom St. Mirren se krčí na dně SPL a jeho bodový zisk se v žádném případě nepředpokládal. Díky tomu má na kontě šestnáct bodů a nachází se na deváté příčce.

Domácí sice zůstávají čtvrtí, jenže mají bezkonkurenčně nejvíce odehraných zápasů ze všech a třeba Dundee United má oproti nim hned čtyři duely k dobru. Domácí přitom začali výborně a hned po osmi minutách šli do vedení, pak až do závěru poločasu předváděli svou hru, jenže gól do šatny vzal borcům Terryho Butchera trochu odvahy. V druhém dějství se snažily oba výběry spíše bránit a domácí byli aktivnější, avšak pět minut před závěrečným hvizdem rozhodl svou druhou trefou v zápase záložník Saints Steven Thomson.

Domácí se hned v první šanci radovali z gólu, když se balón po sražené střele odrazil nešťastně od obránce Marca McAuslanda přímo k Lee Coxovi a ten bez problémů otevřel stav. V dalším průběhu se začali Saints osmělovat a výtečné příležitosti si vypracoval Craig Dargo. Jeho povedenou ránu do horního rohu z dobrých dvaceti metrů ale skvěle zlikvidoval gólman Ryan Esson.

Hned na to akrobatický pokus Paula McGowana Esson znovu ukryl v náručí, následně Esson vychytal unikajícího Darga. Jenže ve 44. minutě už sám tlaku odolat nedokázal. Thomson se napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a levačkou zamířil přesně, Esson mohl plachtit vzduchem, jak chtěl - 1:1. Po změně stran drželi balón spíše domácí a snažili se opět převrhnout misky vah na svou stranu, tentokráte ale oni nezvládli závěr utkání.

Do několika slibných příležitostí se probojoval útočník Inverness Adam Rooney, síť se mu ale rozvlnit nepodařilo. Proto přišel trest v podobě projektilu Thomsona. V 85. minutě vypálil přízemní tvrdou ránu a Esson se mohl jen ohlédnout - 1:2. Překvapení domácí srovnat nedokázali, příležitost na reputaci budou mít v příštím kole s dotírajícím Kilmarnockem, St. Mirren se pokusí navázat na dobrý výkon doma s favorizovaným Heart of Midlothian.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele