základní část, 16. kolo
01.03.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Dundee United 0:2

Fotbalisté Dundee United konečně protrhli smůlu s velkým S a po čtyřech kolech bez výhry si připsali důležité tři body do tabulky. Jejich naděje na nejlepší šestku opět vzrostla a United po delší době nakouklo do horní poloviny tabulky. V klíčovém střetnutí nedali hosté nováčkovi z Inverness příliš šancí a jasně zvítězili 2:0. Caledonian tak kleslo na sedmou pozici a těžko se bude do nejvyšších pater vracet.

Caledonian ztratilo svou formu z první poloviny SPL a stále se tabulkou propadá níže a níže. Nyní je ovšem situace vážná. Se třiatřiceti korálky na kontě a osmadvaceti odehranými duely se zřejmě musí smířit na závěr sezóny s bojem s horšími týmy SPL, i když celý průběh ukazoval jinou stránku. Dundee má sice pouze o bod více, nicméně disponuje hned třemi utkáními k dobru a jen těžko bude ztrácet takovou výhodu. Naopak jí určitě chce využít.

Přitom utkání na Caledonian Stadium bylo dlouhou dobu vyrovnané a vše směřovalo k remíze. Hosté dokázali v těžkém klání přehoupnout misky vah na svou stranu čtvrt hodiny před koncem, když vsítili rozdílovou trefu a výsledek pojistili v nastaveném čase. Přitom domácí začali lépe. Největší šanci utkání si vypracovali v 11. minutě, kdy po centru Jonnyho Hayese hlavičkoval Richie Foran, fantastický zásah však předvedl slovenský gólman Dušan Perniš.

Následně vypálil z dobrých dvaceti metrů Stuart Duff, Perniš ale i tentokráte kryl a od této chvíle se Dundee začalo probouzet a šancí přibývalo. Nakonec se hosté dočkali po krásné trefě v 75. minutě. Ani ne tři minuty strávil na hřišti Prince Buaben, který nahradil Stuarta Armstronga. Po zpětné přihrávce David Goodwillieho naprosto brilantně propálil všechno před sebou. Hosté mohli srovnat po dobré práci Granta Munroa o tři minuty později, jenže Adam Rooney pálil těsně vedle.

A tak nakonec hosté využili pootevřené obrany soupeře, když v 90. minutě rozvlnili síť podruhé. Po centru Morgana Gomise se ve vápně objevil David Robertson a přesně umístěnou střelou do dolního rohu Essonovi branky upravil na konečných 0:2. V příštím kole bude hrát Inverness o naději doma s Motherwellem a musí uspět, Dundee United přivítá konkurenční Aberdeen a i zde se čeká velmi vyrovnaný souboj.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele