základní část, 24. kolo
26.01.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Aberdeen FC 0:2

Aberdeen potvrdil dobrou formu a snad to konečně vypadá, že by se ještě mohl ve zbývajícím průběhu prokousat do nejlepší šestky, pokud mu tahle forma vydrží i nadále. Naopak nováček soutěže Inverness Caledonian Thistle se dále trápí a i když drží prozatímní páté místo, vzhledem k počtu odehraných duelů se ještě bude zřejmě hodně propadat. Sedmé Dundee totiž ztrácí jen tři body a disponuje pěti utkáními k dobru.

Sen o umístění v horní polovině tabulky se vinou velmi mizerné formy začíná rozplývat, v poslední třetině se ale ještě mohou svěřenci Terryho Butchera zvednout a prolomit tak sérii utkání bez vítězství, která se v tuto chvíli natáhla už na neuvěřitelných deset. Naopak Aberdeen získal třináct bodů ze šesti zápasů a prohrál pouze v minulém kole na půdě favorizovaného Celticu navíc po velmi solidním výkonu.

Duel by se možná i vyvíjel jinak, avšak v 18. minutě se v domácím dresu musel rovnou po červené kartě pakovat do kabiny Grant Munro a od této chvíle začal výkon nováčka kolísat. Aberdeen využil dlouhého času v početní výhodě a v samém závěru úvodního dějství se dostal do vedení. Čtyři minuty po přestávce vzal soupeři všechny naději tradiční střelec Nick Blackman, který odehrál svůj druhý duel v dresu Dons, poprvé celých devadesát minut a zaznamenal také premiérovou trefu po přesunu z Motherwellu. Celkově má na kontě jedenáct branek a patří mu třetí příčka v tabulce střelců.

Hosté začali lépe a hned na úvod po rohovém kop Jonathana Hayese hlavičkoval těsně mimo Chris Innes. Ve třinácté minutě to zkusil z velké dálky Blackman a vskutku moc nechybělo. V 18. minutě neudržel nervy na uzdě Munro a po rozhodnutí sudího si s ním až příliš ostře vyměňoval názory, proto musel předčasně do kabin. Inverness se drželo až do 44.minuty, kdy zařídil první trefu v zápase Jack Ryan.

Ten napřáhl naprosto neuvěřitelně z dobrých pětadvaceti metrů a balón zapadl do sítě. Nebýt tohoto momentu, možná by se outsider držel až do samého závěru. Od úvodního výkopu druhého poločasu se snažil útočit, jenže jeho snahu zmařil v 49. minutě Blackman. Po centru Chris Maguireho skóroval Blackaman se štěstím, tedy přesněji díky tečí obránce Inverness. Poté už se utkání spíše dohrávalo a domácí už ani neměli příliš sil vrhnout se do ofenzívy.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele