základní část, 16. kolo
02.02.2011 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - St. Mirren FC 2:0

Derek Riordan a David Wotherspoon svými trefami ukončili jedenáctihodinové čekání Hibernianu na vstřelený gól a zároveň rozhodli o jeho vítězství nad St. Mirrenem, jenž díky tomu přeskočili v tabulce.

Už po čtyřech minutách hry zaznamenal první střelu na bránu Thornhill, posila z Nottinghamu Forest ale z okraje pokutového území mířila těsně mimo. Špatná zpětná přihrávka Bootha a ještě horší hlavička Dickoha poté naopak dostaly Hibs pod tlak, ale Thomsonův rohový kop k ničemu nevedl. Na druhé straně mířila střela Towella pouze přes pokutové území, Sodje střílel mimo, stejně jako o chvíli později Thornhill.

Další Towellův pokus vyrazil Gallacher a z dorážky tentýž hráč bránu netrefil. Po centru Murrayho mířil Sodje mimo bránu a na druhé straně po vyběhnutí Stacka zkusil dalekonosný pokus Thomson, ale mířil vedle. První střelu na bránu z hráčů St. Mirrenu si připsal až Higdon, ale Stack dobře zasáhl. Hibs končili první poločas v ofenzivě, Wotherspoon však centr Boothe neproměnil ve vedoucí gól.

Hned po startu druhé půle zablokoval Murray střelu Thomsona a po přihrávce Palssona netrefil bránu Sodje. Po hodině hry se mohli Hibs radovat z první vstřelené branky v roce 2011. Vše začalo získáním míče u Murrayho, ten ho přenechal Sodjemu, který počkal a naservíroval ho Riordanovi, jenž vstřelil svůj devátý gól sezóny. Po 76 minutách trefil po Riordanově centru vnější část tyče svojí hlavičkou Murray a proti střele Riordana musel zasahovat Gallacher. Hibs přesto v poslední minutě natavení ještě zvýšili své vedení, když přesně mířil Wotherspoon.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele