základní část, 28. kolo
26.02.2011 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Inverness Caledonian 2:0

Ještě před pár týdny to s budoucností Hibernianu v nejvyšší soutěži vypadalo černě, nyní však klub z Edinburghu zažívá fantastické období a zvítězil již počtvrté v řadě. Na Easter Road si poradil i s šestým Invernessem, nad kterým díky brankám Boothe a Stevensona vyhrál 2:0.

Inverness začal dobře a po střele Rooneyho musel zasahovat domácí gólman Stack. Postupně se však do hry dostávali také hráči Hibs, Sodje mířil těsně vedle brány a střelu Scotta lapil brankář Esson. Esson musel znovu zasahovat po ráně Wotherspoona, k odraženému míči se ještě dostal Riordan, ale mířil jen do postranní sítě. Po centru Forana měl další příležitost Adam Rooney, ale Stack míč dobře zablokoval nohama.

Připravenost gólmana Essona prověřil Riordan a z následného rohového kopu musel Duncan čistit nebezpečnou hlavičku Palssona. Domácí byli častěji u míče, ale do konce první půle nedokázali ze své převahy nic vytěžit. Hned po startu druhého poločasu zasahoval Esson proti Riordanovi a na druhé straně musel z brány vyběhnout Stack, aby se dostal do cesty Rooneymu. Šance byly dál k vidění na obou stranách a Sodje v zajímavé příležitosti mířil pouze mimo bránu.

Krátce před hodinou hry získal Booth na okraji pokutového území míč od Riordana a následnou střelu namířil tak přesně, že Esson neměl šanci na ni dosáhnout, 1:0. Hibs mohli jít brzy do dvougólového vedení, Riordan ale místo přihrávky lépe postavenému Palssonovi zvolil střelu, kterou Esson jednou rukou vyrazil.

Inverness se snažil o vyrovnání, ale nejprve dobře zasáhl Booth a po rohu Dorana přestřelil bránu Tokely. Následně přišel druhý gól Hibernianu. Se střelou Palssona si Esson ještě poradil, ale v 89. minutě dostal po spolupráci Palssona s Boothem míč Sodje a našel náhradníka Stevensona, který zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele