základní část, 4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Inverness Caledonian 1:1

Hibernian si může po domácím utkání s Invernessem vyčítat velké množství neproměněných příležitostí, které ho stály dva body. Domácí dostal v 8. minutě do vedení Riordan, i přes velkou převahu však další gól Hibs nepřišel a v 82. minutě naopak srovnal z pokutového kopu Rooney.

Domácí sice už nastoupili bez svého nejlepšího střelce z minulé sezóny Stokese, který odešel do Celtiku, na síle jejich ofenzivy to však od začátku utkání příliš znát nebylo. Riordan nejprve bránu netrefil a při druhé příležitosti skvěle zasáhl gólman Esson, napotřetí se však už nemýlil. Riordan dostal přihrávku od Nishe, vyhnul se Munroovi a poslal míč do brány, 1:0. Inverness mohl vzápětí srovnat, když Hayes z volného kopu našel hlavu Munroa, ten však mířil přes.

O chvíli později unikl Hayes debutantovi Groundsovi, mířil však jen do postranní sítě. Wotherspoon mířil zdálky těsně mimo bránu a Nishova střela byla sražena. Krátce před poločasovou přestávkou mohl srovnat Rooney, Brown však míč skvěle chytil. V úvodu druhé půle vyrazil Esson Riordanův volný kop. Rooneyho snaha o srovnání pokračovala v 55. minutě, tentokrát se jeho střela odrazila od bližší tyče. Obrovskou příležitost ke zvýšení vedení Hibs naopak zahodil De Graff, kdy Esson dokázal vyrazit Nishovu střelu pouze k holandskému hráči, ten ale nepochopitelně přestřelil.

Hibs dál tlačili svého soupeře a Riordan byl nakonec po faulu Proctora odměněn pokutovým kopem, z penalty však pouze nastřelil tyč. V tomto případě platilo pravidlo nedáš - dostaneš, na druhé straně hřiště totiž náhradník Thicot fauloval v pokutovém území Sancheze a Rooney se z penalty nemýlil, 1:1. Inverness navíc mohl stav zázračně otočit, když Hayes nabídl míč Sutherlandovi, ten ale bránu netrefil. Domácí se v nastavení ještě radovali z gólu Wotherspoona, rozhodčí však viděl ofsajd a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele