základní část, 11. kolo
07.11.2010 15:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Heart of Midlothian 0:2

Famózní sólo Davida Templetona pomohlo Heart of Midlothian k zasloužené výhře 2:0 v derby nad Hibernianem. Templeton otevřel skóre zápasu v 19. minutě hry, a protože se Hibernian na vyrovnání nezmohl, vítězství Hearts pojistil v 67. minutě Elliott.

Do utkání vstoupil aktivněji domácí tým, ale nebyl schopen vypracovat si větší příležitost k ohrožení brány. Na druhé straně se ke střele dostal Templeton, ale tento jeho pokus ještě Brown lehce chytil. O tři minuty později předvedlo 21leté křídlo své schopnosti, když s míčem přešel postupně přes Galbraitha, Harta, Bambu a Millera a přesnou střelou dostal Hearts do vedení 1:0. Hibernian v první půli naprosto zklamal, proto se kouč Calderwood v poločase odhodlal ke změně a záložníka Rankina vyměnil za útočníka Trakyse.

Hibernian si ihned po pauze vytvořil první příležitost, Riordan uvolnil Groundse, jehož nízký centr dokázal vyrazit Kello. O chvíli později přežili Hearts i protesty Hibernianu, který se dožadoval pokutového kopu za údajný faul Zaliukase na Hanlona, rozhodčí jim však nevyhověl. Na druhé straně se k šanci dostali hráči Hearts, ale Skácel místo přihrávky lépe postavenému Elliottovi zvolil nepřesnou střelu.

Hibs otevřeli hru, což se jim v 67. minutě stalo osudným. Po volném kopu poslal Kyle hlavou míč do pokutového území, Templeton posunul míč Elliottovi a ten zblízka zvýšil na 2:0. Po tomto gólu se hra uzavřela, domácí fanoušci houfně opouštěli stadion a k vidění už byla jen červená karta pro Riordana, který tvrdě fauloval Skácela.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele