základní část, 33. kolo
17.04.2011 13:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Hibernian FC - Hamilton Academical 1:2

Fotbalisté Hamiltonu ještě udrželi teoretickou naději na záchranu potřetí v sezóně zvítězili. Snížili tak manko St. Mirrenu na devět bodů, a pokud uspějí v domácím vzájemném duelu, ještě se mohou o svou prvoligovou příslušnost prát. V tuto chvíli by se mohli dostat ještě před Aberdeen, avšak tato varianta už je na 99 % nemožná. Hibernian naopak zamítli možnost dostat se na sedmé místo tabulky a na osmé příčce ztrácejí na Inverness dva body.

K tomu má soupeř zápas navíc. Základní část Hibs určitě nechtěli zakončit jen s šestatřiceti body na kontě, nicméně ještě je boj o konečné umístění hodně otevřený. Na Easter Road začali Accies přímo brilantně a dostali se vedení už 9. minutě, díky vlastnímu gólu šli do dvoubrankového vedení deset minut před pauzou. Hibs se sice po pauze zlepšili a snažili se s výsledkem ještě něco udělat, na více než snížení se ale nezmohli.

Do zápasu tentokráte kvůli nemoci nenastoupil český gólman Tomáš Černý a nutno uznat, že náhradník Sean Mudroch ho zastoupil více než dobře. Při nervózním začátku se dostal do první akce zápasu Akpo Sodje, nicméně přesný nebyl, a proto na druhé straně přišel okamžitý trest. Domácí obraně unikl Nigel Hasselbaink a pronikl až na kraj vápna, kde pak následně předložil lahůdku před prázdnou branku Jamesu Chambersovi.

Hosté měli tlak i v dalším průběhu a často se dostávali do akcí, Mudroch zasahoval jen minimálně. Hamilton se dočkal v 34. minutě, kdy si centrovaný balón do vlastní sítě srazil Liam Miller a gólman Mark Brown byl bezmocný. Nicméně od této chvíle se hosté stáhli do defenzívy a Hamilton se ještě snažil s výsledkem něco udělat. Těsně před přestávkou mohl po centru Derika Riordana srovnat hlavou Dickoh, jeho pokus ale lízl jen břevno.

V druhém dějství musel několikrát zasahovat Mudroch. Nejprve skvěle zlikvidoval Riordanovu hlavičku, hned na to vyrazil centrovaný míč od Calluma Booth u bližší tyče do zámezí. Hibs se dočkali v polovině druhého dějství, kdy Sodje přehlavičkoval na pravé straně Granta Gillespieho, jenž to bylo co se týče branek vše. Hibs se pokusí napravit zaváhání v nadstavbě proti St. Mirrenu, Hamilton přivítá Aberdeen.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele