základní část, 5. kolo
18.09.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Čerstvý pětadvacátník Marco Paixao oslavil v Hibernianu narozeniny vyrovnávacím gólem

Čekání Hibernian na domácí výhru stále pokračuje. Od 6. března je to už osm zápasů v řadě, co v lize nezískal před svými fanoušky tři body. Tentokráte doma nedokázal porazit aktuálně poslední celek tabulky z Hamiltonu. Za ten vyrovnával na konečných 1:1 ve 22. minutě Portugalec Marco Paixao, jemuž bylo přesně na den zápasu dvacet pět let.

Jako slepý k houslím se Hibs dostali k úvodní brance z 9. minuty. Marco Paixao špatně nahrál dozadu, míče se chopil se vší elegancí a nadšením Riordan, a i když napoprvé gólmana Tomáše Černého nepřekonal, s dorážkou už problémů tolik neměl. Jen o minutu později mohli domácí vést o dvě branky, jenže Riordan z přímého kopu napálil jen břevno.

Accies mohli záhy srovnat, Marco Paixao nacentroval na své dvojče Flávia, který dobře hlavičkoval do prostoru branky, avšak díky kombinaci zákroků gólmana Browna a obránce Bamby gól nepadl. O pár chvil později se ale přece jenom Hamilton dočkal vyrovnání. Ve 22. minutě vybídl Hasselbaink svou přihrávkou Marca Paixaa, a ten se z vápna nemýlil. Aspoň tak napravil hrubici, kterou vyrobil při úvodní brance domácích.

Nejnebezpečnějším mužem pro hosty byl pořád nenasytný Derek Riordan. Do půle našel jeho centr hlavu Millera, který však střílel mimo, pak ho až na poslední chvíli zkrotil u bližší tyčky svým skluzem hostující zachránce McLaughlin.

Ve druhé půli Hamiltonu zase vyšla spolupráce Hasselbainka s Marcem Paixaem, čerstvý oslavenec však bodlem z blízkosti zamířil vedle. Na druhé straně se mohl trefit Nish, který však na začátku dějství neproměnil, a také znovu Riordan, jenže v prvém případě pálil vedle a poté ho v pohodě vychytal Černý.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele