základní část, 20. kolo
29.12.2010 20:15 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Hibernian FC - Dundee United 2:2

Dundee United ztratili dva body na hřišti Hibernianu, který na remízu dosáhl v poslední minutě hry. Hosté se ujali rychlého vedení díky gólu Goodwillieho a tentýž hráč v 35. minutě zvýšil na 2:0. Komplikace přišly pro United už před přestávkou, když snížil Bamba a v 89. minutě srovnal na konečných 2:2 Hanlon.

United hráli první zápas po více než měsíci, ovšem trestuhodnou chybu vyrobila už ve druhé minutě domácí obrana, když Bambovi, jenž se vrátil po zranění, ukradl míč Russell, přihrál volnému Goodwilliemu, který vstřelil svůj devátý gól sezóny a dostal hosty do vedení. United mohli brzy zvýšit své vedení, když Douglasův roh našel Dalyho, jehož hlavička orazítkovala tyč a obrana Hibs poté míč dostala do bezpečí. Po přesném centru Watsona dostal míč Russell, gólman Brown však jeho střelu vyrazil a rozhodčí navíc viděl ofsajd.

Práci měl na druhé straně také Perniš, se střelou Riordana si však poradil. Riordan poté mířil z okraje pokutového území mimo bránu a gól přišel na druhé straně. Dixon si na levé straně hřiště poradil s Hartem a poslal centr do pokutového území, kde Goodwillie svým druhým gólem v utkání zvýšil vedení United na 2:0. Hibs se však nevzdali a minutu před koncem první půle přišlo snížení. Riordanův dalekonosný volný kop vyrazil Perniš, Bamba první zareagoval a míč poslal do brány, 1:2.

Domácí kouč Calderwood o přestávce nahradil Wotherspoona, místo kterého přišel na hřiště Zemmama a Hibs střídání zřejmě pomohlo. Jen důležitý obranný zákrok Dixona zachránil United od inkasování po střele Riordana. Hostům naopak střídání uškodilo, Swanson hned po příchodu na hřiště za Russella viděl žlutou kartu kvůli kopnutí do Galbraitha a sedmnáct minut poté dostal červenou kartu za hru rukou. Hibs toho využili a tlačili se do útoku, hlavičku Dickoha Perniš chytil a poradil si i pokusem Duffyho, ovšem v závěrečné minutě utkání získal míč Hanlon a přesnou střelou srovnal na 2:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele