základní část, 22. kolo
15.01.2011 13:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 0:3

Fotbalisté Celticu dokázali odčinit středeční zaváhání v Hamiltonu a tentokráte na půdě letos mizerně hrajícího Hibernianu zvítězili naprosto pohodlně v poměru 3:0. Minimálně do příštího kola si tak udrží pětibodový náskok, i když jeho soupeř z Rangers má ještě několik duelů k dobru. Hibs jsou desátí.

Hibernian se letos asi bude muset spokojit s bojem v dolní polovině tabulky, pokud se jeho forma ve zbývající části sezóny nijak rapidně nezlepší. Domácí tak prohlubují svou krizi, když už osmkrát za sebou v lize nevyhráli a navíc získali jen dva body. A to je pro tým, který loni hrál výrazně o pohárové příčky, obrovské zklamání. Nyní držel krok s favoritem jen do 44. minuty, po pauze mu soupeř zasadil další dva rozhodující údery.

I tentokráte kopali zelenobílí pokutový kop, což se jim už stalo potřetí v řadě a to není zase tak obvyklá věc. Dvě branky obstaral hrdina zápasu Anthony Stokes, který nejprve v padesáté minutě dal svému týmu jistotu a o čtvrthodiny později vzal soupeři i špetku naděje. Nicméně lépe odstartovali domácí a chtěli se z krize dostat úvodní trefou. Z bezprostřední blízkosti hlavičkoval dobře David Wotherspoon, jenže branku o pár čísel minul.

Poté už převzali taktovku nad duelem hosté, těsně před vedoucí brankou hlavičkoval dobře Daniel Majsterovič, síť tentokráte ale ještě nerozvlnil. Když už to vypadalo, že oba soupeři půjdou do kabin za nerozhodného stavu, tak skvěle umístěnou střelou nedal gólmanovi Marku Brownovi žádnou šanci Gary Hooper a Hibs se dostali pod tlak. Ve druhé půli se snažili okamžitě vyrovnat, jenže jejich šance byla ihned zmařena nařízenou penaltou.

Po pěti minutách hry v druhém dějství totiž poslal Lewis Stevenson k zemi Stokese a sám faulovaný forvard zavěsil nekompromisně pod břevno - 0:2. Poté se už hra zklidnila a domácí se snažili najít okénka v obraně protivníka, jenže se jim to nedařilo a definitivní plamínek naděje zhasl v 65. minutě. Stokes napřáhl z hranice vápna a vymetl všechny pavučiny ve vzdálenějším rohu. V závěru mohl zkompletovat hattrick, jenže obránce Francis Dickoh dokázal odhlavičkovat z brankové čáry mimo. Na zaslouženém vítězství Celticu to ale nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele