o udržení, 38. kolo
14.05.2011 16:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 1:3

Dva góly Chrise Maguirea pomohly Aberdeenu ukončit sezónu vítězstvím nad Hibernianem. Domácí přitom šli do vedení gólem Dereka Riordana, krátce po přestávce však srovnal Josh Magennis a Maguire dvěma góly zajistil Aberdeenu vítězství 3:1.

Gólman Langfield musel zasahovat hned v prvních minutách proti střele Millera a na druhé straně Brown vytáhl pokus Maguirea. Z dálky nastřelil brankovou konstrukci Vaz Te, než v 21. minutě poslal domácí do vedení Riordan. Wotherspoon prošel přes obranu a nacentroval před bránu, kde Riordan nasměroval míč do sítě, 1:0. Zvýšit vedení Hibs mohl Sodje, ale jeho pokus letěl nad bránu. S ránou Towella si poradil Langfield, ale krátce poté si domácí žádali pokutový kop za faul Vujadinoviče na Riordana, který však rozhodčí zamítl.

Hned tři minuty po startu druhé půle přišel trest, Maguire zahrál rohový kop, který přistál na hlavě Magennise a Brown na míč nedosáhl, 1:1. Aberdeen byl ve druhé půle jako vyměněný a problémy způsobil další Maguirův roh, tentokrát si však Brown se střelou Vujadinoviče poradil. Zahrozili však také domácí, ke střele se dostal Riordan, ale Langfield zasáhl a Vujadinovič míč odkopl. Po hlavičce Sodjeho se Riordan dostal do zakončení znovu, ale nastřelil jen postranní síť.

Neprosadil se ani Sodje, v 75. minutě tak přišla řada na Aberdeen. Střela Maguirea byla ještě zablokována, ale útočník se dostal k dorážce a otočil stav utkání na 2:1 pro Aberdeen. Hned o další dvě minuty později bylo prakticky rozhodnuto, Maguire se napřáhl ke střele z okraje pokutového území a jeho přesně umístěná rána skončila za Brownem, 3:1. Po centru Riordana mohl alespoň snížit Wotherspoon, ale Langfield jeho hlavičku vyrazil, naopak hattrick si mohl připsat Maguire, ale Brown míč vytěsnil. Poslední příležitost měl Wotherspoon, ale nebyl úspěšný a Aberdeen tak zvítězil 3:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele