základní část, 25. kolo
29.01.2011 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Johnstone FC 1:0

Hráči Heart of Midlothian zvládli domácí utkání se St. Johnstonem a na druhé Rangers po dnešním dni ztrácí pouze dva body. O výhře domácího celku rozhodl hned ve 3. minutě utkání svým gólem Rudolf Skácel.

Domácí šli do zápasu s cílem vrátit se na vítěznou šňůru, kterou jim v týdnu přetrhl Celtic a jejich aktivita se brzy vyplatila. Úvodní akci zápasu založil svoji přihrávkou Glen, jenž napravo našel nabíhajícího Thomsona. Ten poslal centr před bránu a Skácel, který měl v posledních dnech problémy se zraněním, dostal Hearts do brzkého vedení. Domácí byli i nadále u míče, na centr Wallace sice Skácel nedosáhl, ale míč zamířil na zadní tyči k Santanovi, jehož zradilo až zpracování.

Skácel měl i další příležitost, když se dostal k volnému míči, ale jeho střela levačkou na bránu nemířila. Poté přišlo nedorozumění mezi Mayburym a gólmanem Enckelmanem, tomu obránce posílal malou domů a měl co dělat, aby míč zastavil. Ojediněle zahrozili i hosté, když Craig přihrál Davidsonovi, ale jeho střela postrádala na přesnosti.

Proti centru Obuy zasáhl Enckelman a k dorážce se blížil Skácel, ale MacKay byl u míče první a zachránil hosty od druhé inkasované branky. Hosté o přestávce provedli hned dvoje střídání a ve druhé půli vypadali aktivnější, May však z okraje pokutového území bránu netrefil. Po další přihrávce Wallace se ke střele dostal znovu Skácel, Enckelman však zasáhl.

Na druhé straně Kello chytil pokus Samuela, gólových šancí však na obou stranách postupně ubývalo. V poslední půlhodině nebylo k vidění takřka nic, Hearts přesto mohli utkání gólem i zakončit, když Driver vytvořil dvě šance pro Elliotta, první střela ovšem letěla mimo bránu a druhou Anderson zablokoval. Na konci utkání už jen zkusil štěstí May, ale Kello míč bezpečně chytil a Hearts slaví cenné vítězství 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele