základní část, 29. kolo
05.03.2011 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Kilmarnock FC 0:2

Domácí Heart of Midlothian nečekaně podlehl Kilmarnocku 0:2 a znovu se tak ukázalo, že se mu v zápasech s tímto soupeřem nedaří. O druhé porážce Hearts s Kilmarnockem v probíhající sezóně rozhodly góly Davida Silvy a Alexeje Eremenka.

Hearts od prvních minut potvrzovali roli favorita a střely na bránu vyslali Skácel a Bouzid, gólman Jaakola si však poradil i s pokusem Templetona. Poté zahrozili i hosté, střela Eremenka však mířila jen do rukou Kella. Domácí nedokázali využít ani zaváhání Jaakoly při centrovaném míči, ale tlak Hearts pokračoval a střela Templetona byla tečována mimo bránu. Tentýž hráč měl největší šanci první půle, když po centru Thomsona hlavičkoval do brankové konstrukce.

Tým z Rugby Parku mohl trestat, když Kello nedosáhl na rohový kop, ale Pascali hlavičkoval mimo bránu. Nebezpečnou střelu vyslal na bránu Hearts i Silva a na druhé straně mířil těsně vedle Thomson. Na začátku druhé půle se ukázal Templeton, který prošel až do pokutového území, ale jeho střela byla tečována mimo bránu. Trochu nečekaně však udeřil Kilmarnock, Silva sebral míč blízko středové čáry a prošel až k okraji pokutového území, odkud přesnou střelou překonal Kella, 0:1.

Hosté se pokoušeli zvýšit stav, Silva přihrál Williamu Grosovi, jehož střelu však Kello vytěsnil. Hosté přesto šli do dvoubrankového vedení, Eremenko dostal míč od skvělého Silvy a po narážečce s Grosem zvýšil na 2:0. Hosté byli ve druhé půli nebezpeční, Eremenko uvolnil Grose, ten ale vystřelil příliš brzy a mířil mimo bránu.

Po přihrávce Templetona mohl snížit Skácel, ale míč dostal na slabší pravou nohu a Jaakola jeho střelu chytil. Kilmarnock musel zápas dohrávat v deseti, Eremenko fauloval Templetona a poté přišla mezi oběma hráči strkanice, do které se zapojil i Zaliukas. Hráči Hearts obdrželi žluté karty, ale Eremenko uviděl rovnou červenou. Na konci utkání mířili pouze mimo bránu Templeton a Thomson a volný kop Hamilla vyrazil Kello. Jaakola musel zasahovat proti další střele Templetona, načež byl odpískán konec zápasu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele