základní část, 21. kolo
01.01.2011 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hibernian FC 1:0

Až branka Kevina Kylea v samém závěru utkání rozhodla derby mezi Heart of Midlothian a Hibernianem. Hearts měli nad svým soupeřem převahu, kterou však dokázali zúročit až v 86. minutě utkání.

Utkání začalo skutečně tvrdě a zvláště nebezpečný byl souboj mezi Murraym a Blackem, po kterém obránce hostí uviděl žlutou kartu. Domácí se však nenechali zastrašit a brzy si vypracovali první šanci. Kyle pořádně nedosáhl na Templetonův centr, ke kterému měl daleko i Elliot a míč tak pouze přeletěl pokutové území. Na druhé straně si s centrem Duffyho lehce poradil gólman MacDonald. Hra se poté poněkud rozkouskovala a pokutovým územím Hibs pouze proskákalo několik centrovaných míčů.

Nakonec to byli Hibs, kdo promarnili zřejmě nejzajímavější příležitost první půle, když se rohový kop snesl k Dickohovi, ten ale v zakončení zklamal. Na začátku druhé půle měl hodně práce Brown, když Thicot selhal při hlavičce Kylea do pokutového území a střelu Elliota vyrážel Brown jednou rukou. Dobře zasáhl Thicot o chvíli později při hlavičce Skácela. Hearts dál tlačili svého soupeře a Skácelův volný kop musel vyrážet Brown.

Navzdory převaze Hearts zahrozili v 69. minutě znovu hosté, Riordanův volný kop prodloužil Nish a volný Dickoh nastřelil pouze postranní síť. Hearts útočili v mnoha lidech, což se jim o chvíli později málem nevyplatilo, Riordan našel Nishe, který si míč dobře zpracoval, ale následně vystřelil mimo bránu. Rozhodčí poté zamítl žádosti Hearts o pokutový kop, podle něj byla ruka Groundse nastřelená.

Pět minut před koncem utkání mohli jít Hearts do vedení, když Novikovas poslal nízký centr ke vzdálenější tyči, kde však náhradník Glen mířil pouze mimo bránu. Hibs se však nepoučili a hned z další akce si na centr Novikovase naběhl pro změnu Kyle a z obtížného úhlu poslal hlavičku do brány. Hibs se na konci utkání ještě neúspěšně dožadovali pokutového kopu za ruku Bouzida a utkání tak skončilo vítězstvím domácích.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

luxusní závěr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele