základní část, 17. kolo
11.12.2010 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Aberdeen FC 5:0

Aberdeen se dále nachází ve velké krizi a jeho smělé plány z úvodu sezóny jsou dávno zapomenuty. Nyní borci z Pittodrie Stadium vyhlížejí úplně jiný cíl - záchranu. Utkání s favoritem z Hearts jim totiž ukázalo, že na špičku rozhodně nestačí a musí se prát na samém dně SPL. Tým okolo kouče Jima Jefferiese rozcupoval svého soupeře nadílkou 5:0, dvakrát se mezi střelce zapsal český kanonýr Rudolf Skácel, jenž byl nejlepším mužem na trávníku.

O osudu zápasu bylo rozhodnuto po devíti minutách hry, kdy šla "Srdce" do dvoubrankového vedení, další trefy přidala až po pauze a soupeři vzala veškerou naději. Hearts se tak v tabulce nachází bezpečně na třetí pozici se ziskem devětadvaceti bodů. Dotírající Inverness má ztrátu tří bodů a jeden odehraný zápas navíc. Aberdeen je s deseti body na kontě poslední a jeho mizerná série bez bodového zisku nadále pokračuje.

Nyní totiž dříve úspěšný celek hrající v pohárové Evropě nedokázal bodovat v sedmi zápasech v řadě za sebou, k tomu musel zkousnout krutý debakl 0:9 v Celtic Parku. A pokud se něco výrazně nezmění, Dons se sestupu zřejmě nevyhnou. Hosté sice sáhli ke změně manažera, Marka McGhee nahradil Craig Brown, jenže k lepšímu to nevedlo. Na druhou stranu po prvním zápase se ještě nemusí předčasně malovat čert na zeď.

Hearts šli do vedení v 5. minutě, kdy po fantastickém pasu Skácela dokázal rozvlnit síť David Templeton. Skácel řádil na trávníku v celém průběhu a o čtyři minuty později se sám zapsal mezi střelce fantastickou ranou. Po centru Mariuse Zaliukase vypálil levačkou z pravé strany přímo do vzdálenějšího rohu a uklidnil většinu fanoušků na Tynecastle Stadium. Další věci se začaly dít až po změně stran.

Pět minut po pauze vyslal centr do vápna Ruben Palazuelos a hlavičkující Stephen Elliott dostal diváky do extáze potřetí. Za pět minut úřadoval zase Skácel, který po přízemním centru Adriana Mrowiece a zpětné přihrávce Templetona už pouze doklepával balón do branky - 4:0. Následně mohl Skácel dovršit hattrick, tentokráte ale byla proti noha gólmana Dons Jamieho Langfielda. Skóre upravil střídající Arvydas Novikovas, který skóroval pouhých sedm minut po svém příchodu - 5:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele