základní část, 21. kolo
01.01.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Motherwell FC 0:0

Hamilton i Motherwell se v této části sezóny trápí, a proto bezbranková remíza se před zápasem jevila jako nejpravděpodobnější varianta. V nervózním utkání se diváci nádherných kombinací a šancí příliš nedočkali, nakonec byly body vskutku rozděleny spravedlivě. Utkání se nehrálo ani nijak ostře a sudí vytáhl za celý duel jen tři žluté karty, oba celky si dávaly pozor hlavně na zadní vrátka. A vzhledem k mizerným ofenzivním choutkám to nebylo těžké.

Hamilton má suverénně nejhorší útok v celé lize, v sedmnácti zápasech vsítil pouze jedenáct branek a rozhodně by potřeboval do útočné fáze nějakou posilu. Motherwell na tom není v tuto chvíli o mnoho lépe, hvězdný Nick Blackman se zasekl na jedenácti trefách a nikdo jiný ho nemůže ani v nejmenším nahradit. Motherwell vsítil v posledních šesti kolech jen čtyři branky, což je na možného kandidáta Evropské ligy vskutku málo.

Hamilton se v tabulce stále nachází na poslední dvanácté pozici s jedenácti body, ovšem má dva duely k dobru a určitě tak není v této fázi nic ztraceno. Motherwellu patří šesté místo, třetí Hearts si už ale vypracovalo úctyhodný náskok. Nicméně alespoň částečně se čekalo, že na trávníku potečou emoce, v tomto celkem známém derby však s vidinou bodového zisku udrželi všichni hráči nervy na uzdě.

Hamilton měl v prvním poločase mírně navrch a do dvou největších příležitostí se probojoval Dougie Indie, gólman Darren Randolph si však s nimi dokázal poradit. Hned na začátku po krouceném centru Jamie Murphyho hlavičkoval dobře Martin Canning, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ke konci úvodního dějství to zkoušel Gary McDonald, i tentokráte ale byl Randoplh mužem na svém místě.

Po poločase pokračovali Accies v tlaku, v samém závěru už přeci jen více hrozili borci z Fir Parku, výraznou gólovou možnost však diváci neviděli. Největší šanci druhého dějství si vypracoval Motherwell, průnik Jamie Murphy však dokázal zastavit v poslední možnou chvíli skvělým zákrokem český gólman Tomáš Černý. V příštím kole přivítá Motherwell na svém stánku trápící se Inverness, Hamilton bude bojovat v Ibrox Parku proti Rangers.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele