základní část, 24. kolo
29.01.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Kilmarnock FC 1:1

Fotbalisté Hamiltonu opět dokázali uhrát bod se silným soupeřem, jenže potřebná výhra jim opět chybí. Tentokráte totiž nedokázali ani v početní výhodě udolat soupeře z Kilmarnocku a deset minut před koncem teprve srovnali. V sezóně si tak připsali svou osmou remízu a díky pouhým dvěma výhrám zůstávají na posledním místě s dvoubodovým mankem na Hibernian. Nicméně na druhou stranu se každý bodík počítá a naděje na záchranu rozhodně žije.

Kilmarnock šel do vedení už po čtvrthodině hry zásluhou Conora Sammona, který se rozhodl zůstat v týmu a vsítil tak již svou patnáctou trefu v sezóně. Navýšil tak náskok na druhém místě tabulky střelců před ostatními protivníky. Nicméně už po půlhodině hry se musel předčasně do kabin pakovat Jamie Hamill po druhé žluté kartě a hostům vznikl obrovský problém.

Kilmarnock v tabulce zůstal na čtvrté pozici s jedenatřiceti body, ovšem nedokázal zvítězit v lize počtvrté za sebou a ostatní soupeři jsou rozhodně hladoví po jeho umístění. Hosté od samého začátku sršeli aktivitou. Hned v samém úvodu po centru Tima Clancyho pálil Sammon, český gólman Tomáš Černý však předvedl skvělý zákrok. Hned na to po rohovém kopu Garyho Haye hlavičkoval dobře Clancy, avšak těsně vedle tyče.

Poté se už ale Killie dočkali. Po pasu Mehdiho Taouila obešel Sammon obránce Marka McLaughlina a zavěsil nekompromisně kolem Černého. Jenže o čtvrthodiny později vznikl hostům velký problém. Hamill s jednou žlutou na kontě poslal nedovoleně k zemi Flavia Paixaa a sudí se nebál ho vyloučit. Hamilton se však okamžitě nechytl a teprve při ubývaní soupeřových sil začal tlačit. I přes to ale měl i gólman Černý dost práce.

V závěrečné čtvrthodině viděli diváci dvě branky. Jedna ovšem padla z ofsajdu. Do dolního rohu zamířil přesně Dougie Imrie, jenže ještě než balón překročil brankovou čáru, tak měl pomezní praporek nahoře. V 79. minutě už ale dokázal srovnat střídající Michael Antoine-Curier. Hosté mohli v závěru převrhnout misky vah na svou stranu, jenže Liam Kelly hlavičkoval příliš vysoko a pokus Sammona na závěr zlikvidoval Černý.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele