základní část, 11. kolo
06.11.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Dundee United 0:1

Dundee United se snad konečně oklepalo z velké krize a připsalo si druhé vítězství v řadě za sebou. Opět sice nebyl k vidění žádný ofenzivní koncert, i nyní ale stačilo udržet čisté konto a vsítit jednu branku. V New Douglas Parku už potřetí za sebou Dundee zvítězilo 1:0 a díky zaváhání Invernessu se v tabulce se sedmnácti body dostalo na čtvrté místo. Naopak Hamilton nenavázal na senzační výhru ve Fir Parku a proto zůstal s devíti body na desáté příčce.

Hrdinou zápasu se stal opět David Goodwillie, který se může chlubit naprosto neuvěřitelnou bilancí. Ten vsítil v šestém utkání za sebou branku, z toho hned třikrát právě jeho trefa zařídila Dundee tři body. Po výhře 1:0 nad St. Johnstone, Hibernianem a nyní Hamiltonem. Celkově Dundee vsítilo sedm branek v šesti duelech, Goodwillie jich tedy zařídil hned šest a pro tým je naprosto nepostradatelný. Jednu trefu obstaral také proti Kilmarnocku při výhře 2:1.

I nyní si gól schoval až do druhého poločasu, pravidelně skóruje v závěrečné půlhodině, kde se již soupeři těžko něco vymýšlí na dobře organizovanou obranu Dundee. Kuriozitou je, že Goodwillie byl po incidentu v minulém utkání posazen jen na lavičku a do utkání naskočil až v 68. minutě. I to mu stačilo na potvrzení své suverenity. Nicméně Hamilton měl v úvodu větší převahu. Do první vážnější akce se dostal Dougie Imrie, jenže přesný v zakončení nebyl.

Imrie se následně dostal k velmi slibné hlavičce a asi by i skóroval, asistent ovšem zvedl praporek okamžitě nahoru - ofsajd. Ve druhém dějství již převzalo taktovku spíše Dundee a Prince Buaben mohl otevřít skóre, jenže mířil příliš vysoko. O něco později totálně selhal v zakončení Johny Russell po rohovém kopu Paula Dixona a Accies tak začali spíše bránit cenný bod.

Jenže čtvrthodiny před koncem unikl po straně Dixon a ve vápně našel Goodwillieho, který neměl problém se zakončením do volné klece - 0:1. Tři minuty před závěrečným hvizdem mohl srovnat Damian Casalinuovo, jenže v dobré příležitosti namířil pouze těsně vedle tyče. Dundee tak dohrálo zápas v poklidu a v příštím kole se pokusí potvrdit současnou formu doma se St. Mirrenem, Hamilton bude čelit rozjetému Kilmarnocku na jeho půdě v Rugby Parku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele