základní část, 18. kolo
12.01.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Celtic FC 1:1

V New Douglas Parku se ve středu večer opravdu děly věci a nakonec utkání skončilo překvapivým výsledkem. Ovšem dlouhou dobu se zdálo, že poslední Hamilton obere favorita z Celticu o všechny body, v nastaveném čase však sudí odpískal penaltu ve prospěch Celticu a zelenobílí tak musejí být i přes ztrátu bodů spokojeni. Utkání hodně ovlivnily tři červené karty, které rozhodčí Willie Collum udělil ve druhém poločase.

Hamilton se v tabulce s dvanácti body stále nachází na poslední pozici, ovšem nyní ukázal velkou sílu. Avšak již poněkolikáté v této sezóně inkasoval v samém závěru a stále tak nemůže prolomit smolnou sérii. Celtic drží první pozici s pětibodovým odstupem od pronásledovatelů z Rangers, jenže ti mají hned tři duely k dobru a náskok výběru Neila Lennona se může rychle rozplynout.

Domácí se dostali do vedení po necelé půl hodině a od sedmadvacáté minuty tak drželi nadějný stav. Zkraje druhého dějství navíc viděl hostující James Forrest červenou kartu za velmi nevybíravý zákrok a rovnou se pakoval do sprch. Vše tedy hrálo ve prospěch Accies, jenže po hodině hry se síly na trávníku vyrovnali, když James McAlister zbytečně oslabil svůj tým. K tomu v první nastavené minutě fauloval Simon Mensing ve vápně Emilia Izaguirreho a třetí červená byla na světě.

Svěřenci Billyho Reida se dostali do vedení díky Simonu Mensingovi, který se faulem v závěru duelu nakonec stal smutným hrdinou zápasu. Přihrávku za obranu na hranici ofsajdu mu poslal Martin Canning a zkušený Mensing nemohl zblízka minout - 1:0. Naděje hostů ještě výrazněji poklesla v 49. minutě, kdy vycházející hvězda Forrest neudržela nervy na uzdě a bez předchozího varování po faulu na Davida Buchanana odcházela předčasně do kabin.

Do té doby sudí nevytáhl jedinou žlutou kartu. Paradoxem je, že ukázal více červených karet (3), než žlutých ( pouze 2). V 63. minutě odešel ze hřiště McAlister, který strávil do té doby na hřišti pouhých 35 sekund! Po velmi surovém faulu na obránce Marka Wilsona nebylo co řešit a sudí Collum červenal podruhé. Když už to vypadalo, že Hamilton zvítězí potřetí v sezóně a bude šokovat celé Skotsko, tak Mensing poslal v pokutovém území k zemi Izaguirreho a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Anthony Stokes - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A kde je zmínka o minimálně dvou gólovkách v nastavení a neuznaném gólu v 97. minutě???

Reagovat
smazaný uživatel

no z toho jsem taky rostl zase jedinej zapas 53061968-976

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele