základní část, 20. kolo
29.12.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Aberdeen FC 0:1

Fotbalisté Aberdeenu se snad konečně dostávají z krize a začínají tabulkou stoupat vzhůru, i když na závěry je opravdu příliš brzy. Aberdeen sice dokázal zvítězit podruhé v řadě, jenže střetl se s papírově nejslabšími celky SPL a teprve další duely prověří jeho formu. Navíc v New Douglas Parku se na těžkém terénu dlouhou dobu hrálo bez branek a vypadalo to, že oba týmy si rozdělí spravedlivý bod. V nastaveném čase druhé půle ale přišel úder Dons.

Hosté sice zůstávají v tabulce na jedenácté předposlední pozici, ovšem se ziskem šestnácti bodů si již vytvořili šestibodový náskok na suverénně poslední Hamilton a k tomu dva konkurenti před ním jsou se stejným počtem odehraných utkání lepší jen o skóre. Hamilton má nyní vážné problémy a nejbližší protivníci se mu začínají vzdalovat, ovšem díky duelům k dobru oproti jiným týmům SPL není situace zdaleka tak kritická.

První poločas se odehrával v přátelském duchu a téměř bez šancí, rozhodčí nemusel vytahovat žádnou žlutou kartu. Ani v druhém dějství se nehrálo nijak ostře, nicméně výkon obou výběrů se podstatně zlepšil. Domácí byli na úvod před vlastními fandy přeci jen mírně lepším týmem a to nehráli od 27. listopadu jediné soutěžní utkání. Do úvodní možnosti se propracoval po skvělé spolupráci Jona Routledgeho s Gavinem Skeletonem útočník Kevin Lyle, gólman Jamie Langfield ale u tyče s jistotou zasáhl.

Do největší možnosti prvního poločasu se dostal domácí hráč Dougie Imrie, jeho překrásnou ránu z dobrých třiceti metrů však gólman Jamie Langfield bez větších problémů zlikvidoval. Aberdeen zahrozil jen díky Nikola Vujadinovičovi a Joshovi Magennisovi, ovšem ani jeden z nich brankáře Tomáše Černého nijak výrazně neohrozil a český strážce měl celkem snadnou úlohu.

V druhém poločase už ale byli hosté aktivnější a hrozil především Scott Vernon, Chris Maguire a také střídající Sone Aluko. Po uplynutí devadesáté minuty právě po Alukově nádherné akci a jeho následném milimetrovém přízemním pasu zamířil přesně do dolního rohu domácí klece Vernon a bylo rozhodnuto. V příštím kole si Hamilton pokusí napravit reputaci doma s tápajícím Motherwellem, Aberdeen vyzve na souboj Dundee United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele