základní část, 32. kolo
09.04.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dundee United - St. Johnstone FC 2:0

Fotbalisté Dundee United dokázali zvládnout důležité utkání a opět si upevnili čtvrté místo v tabulce. Nyní si vytvořili na pátý Kilmarnock pětibodový odstup a na šestý Motherwell už osmibodový náskok. Navíc úplně v nedohlednu není ani třetí příčka Hearts. Srdce totiž hrají v závěru sezóny hodně bídně. Osmibodové manko se sice dá v šesti utkáních stáhnout, lehká práce to ovšem rozhodně nebude.

St. Johnstone naopak už může v klidu myslet na příští ročník SPL a nyní je úkolem vylepšit současnou devátou pozici. Na sedmou příčku Invernessu ztrácí tři body, soupeř má ale o duel více. I tak se čeká ještě velmi vyrovnaný souboj. Domácí rozhodli o třech bodech až pět minut před závěrečným hvizdem. Do vedení se dostali brankou do šatny v nastavení úvodního dějství, výsledek proti houževnatému protivníkovi pojistili až brankou Davida Robertsona.

Nicméně zápas byl hodně ovlivněn brzkým vyloučením hostujícího hráče. Steven Anderson dostal už v 1. minutě žlutou kartu a po čtvrthodině hry ho sudí poslal předčasně do sprch. Hosté pak odolávali v početní nevýhodě dobrou půlhodinu. Nicméně v samém závěru jim docházely síly a když se snažili tlačit, tak je soupeř potrestal. Přitom Anderson už dostal od sudího také jedno varování. Terčem jeho útoků se stal Danny Swanson.

Hned na úvod obdržel první žlutou po nevybíravém zákroku na Swansona, o několik málo minut později ho poslal k zemi podruhé. Odešel pouze s vědomím varovného prstu sudího. Jenže v 15. minutě fauloval potřetí tvrdším způsobem a rozhodčí byl nekompromisní. Nicméně i tak se Saints drželi a nebýt velice sporné branky v samém závěru úvodního dějství od Johnyho Russela, kdy se totiž jednalo zřejmě o ofsajd, tak by vše mohlo dopadnout jinak.

Po střele Swansona vyrazil gólman Graeme Smith a dorážející Russell rozvlnil síť. Avšak hostující tým se cítil poškozen a mohutně protestoval, trenér Derek McInnes byl dokonce vykázán z technické zóny. Hosté už srovnat nedokázali a v 85. minutě po centru Goodwillieho a přiklepnutí Morgara Gomise bez větších potíží zakončoval Robertson. V příštím kole se pokusí Dundee na výhru navázat doma s Rangers, St. Johnstone přivítá Celtic.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele