základní část, 6. kolo
25.09.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - St. Johnstone FC 1:0

Dundee United se snad konečně dokázalo probudit ze zimního spánku a začíná pomalu a jistě sbírat cenné body. Nyní se dokázalo vyhoupnout do horní poloviny tabulky po těsné výhře nad St.Johnstone a stále tak může myslet na konečné třetí místo a tedy účast v Evropské lize. Dundee si tak připsalo druhou výhru v lize a spravilo si chuť po prohře 0:4 v Ibrox Parku proti Rangers. St. Johnstone kleslo se čtyřmi body ne předposlední jedenáctou pozici.

Dundee se posunulo na průběžnou pátou příčku za Hearts a Motherwell. Nicméně tři body se v žádném případě nerodily snadno. Domácí na vlastním stánku Tannadice rozhodli o výhře až po hodině hry, kdy se do černého trefil tradiční střelec David Goodwillie. O velké bojovnosti svědčí také vysoký počet žlutých karet, sudí jich udělil hned devět. Hosté se jich na své konto připsali rovných šest a je až překvapením, že se v zápase nečervenalo.

Pokyny kouče Dereka McInnesse pro toto klání byly jasné. Saints měli nasadit od začátku obrovské tempo a svému soupeři téměř nepůjčit žádný balón. Dundee totiž hrálo v Ligovém poháru a nemělo tedy mít podle původních předpokladů sil na rozdávání. Jenže bylo to přesně naopak, od samotného úvodu vypadali domácí čerstvěji, vypracovali si několik slibných příležitostí a zahrávali nespočet rohových kopů. Dobrá obrana Saints však zatím stíhala odvracet.

St. Johnstone ovšem nepřijelo na Tannadice pouze bránit, nevyhrálo zde téměř deset let a chtělo konečně tuto sérii prolomit. Jenže v zápase bylo vskutku o něco horším týmem. Domácí se mohli dostat do vedení již v prvním poločase, kdy se do obrovské příležitosti prodral houževnatý Goodwillie. Avšak gólman Peter Enckelman dokázal jeho tvrdou střelu brilantně zlikvidovat. St. Johnstone ale také nemělo daleko ke skórování.

Blízko ke kýžené brance byl Danny Grainger z přímého volného kopu a hlavičkující Marcus Haber, obě možnosti však skvěle zachytil gólman Dušan Perniš. Proto po hodině hry vsítil jedinou trefu Goodwille střelou asi z deseti metrů k tyči. Goodwille mohl rozšířit svůj účet v závěrečné čtvrté nastavené minutě, jenže jeho průnik na poslední chvíli zneškodnil Enckelman. V příštím kole si Saints budou chtít spravit chuť doma s Hibs. Dundee jede do Rugby Parku, kde bude jeho soupeřem Kilmarnock.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele