základní část, 17. kolo
12.01.2011 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Motherwell FC 2:0

Dundee United zvítězili ve svém prvním domácím utkání od měsíce listopadu a Stuart McCall tak musel skousnout první porážku na lavičce Motherwellu. Domácí se ujali vedení v 53. minutě gólem Russella a v závěrečných minutách ještě zvýšil na konečných 2:0 Goodwillie.

United do utkání vstoupili aktivně a už po čtyřech minutách byli blízko vedení po střele Russella. O pár minut později byl Russell vidět znovu, když patičkou přihrál Buabenovi, jeho střelu však gólman Randolph vytěsnil. Další příležitost měl navrátilec po karetním trestu Goodwillie, jenž prošel přes obranu Motherwellu, Randolph však dobře zasáhl.

Motherwell se snažil dostat do hry, k vidění však byli jen nepovedené pokusy Murphyho a Suttona. Na druhé straně hned dvakrát otestoval Randolpha Gomis a na míč si konečně sáhl i Perniš, který chytil střelu Murphyho. Po centru Forbese se k hlavičce dostal Sutton, rozhodčí však viděl ofsajd. Sám Forbes se snažil ohrozit bránu United z volného kopu, jeho střela však byla nepřesná.

Po přestávce zachránil Motherwell Hammell, když zablokoval gólovou střelu Buabena po centru Russella. Domácí se poté dožadovali pokutového kopu za faul na Dixona, ten však viděl žlutou kartu za filmování. Domácí měli i nadále převahu, které konečně využili. Dixonův rohový kop prodloužil Kenneth a Russell s pomocí tyče umístil míč do brány, 1:0.

Randolph měl v utkání hodně práce, znovu musel zasahovat proti střele Goodwillieho. Motherwell byl hodně blízko vyrovnání, když si na centr Murphyho naběhl Humphrey, ale Perniš skvěle zasáhl a téměř gólovou šanci zneškodnil. V nastaveném čase si domácí svoji výhru ještě pojistili, Randolph tentokrát na střelu Goodwillieho nedosáhl, 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele