základní část, 25. kolo
30.01.2011 14:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Hibernian FC 3:0

Dundee United bez problémů zvítězili 3:0 nad Hibernianem a v tabulce se posunuli na šestou příčku. Hibernian naopak zaznamenal už pátou prohru v řadě a stále je v přímém ohrožení sestupu.

Oba týmy nastoupily do utkání s velkými změnami v sestavě, Dundee United však byli od prvních minut lepším týmem. Nejprve Conway našel svým centrem Davida Robertsona, ten ale bránu přestřelil. Poté se do hry dostali i hosté, ze svých šancí však nic nevytěžili. Miller mířil pouze do postranní sítě a krátce na to z podobné vzdálenosti netrefil bránu Nish.

Ve 13. minutě založil Douglas gólovou akci, David Robertson jeho centr hlavou prodloužil do pokutového území a nikým nebráněný Daly míč pouze uklidil do sítě, 1:0. Daly mohl po centru Conwaye zvýšit vedení United, ale jeho hlavička přeletěla bránu. K míči se poté na delší dobu dostali i hosté, ale další šanci měl na druhé straně Scott Robertson, jehož střela těsně minula bránu.

Nejlepší střelec United, David Goodwillie, nebyl v první půli vůbec vidět a ani ve druhé se mu nedařilo, jeho jediná střela letěla nad bránu. Domácím se přesto podařilo na začátku druhé půle zvýšit vedení, když David Robertson poslal míč Conwayovi, který předběhl Dickoha a poslal míč do brány, 2:0. Hibs se mohli vrátit do hry, ale střela Wotherspoona skončila v rukou Perniše.

David Robertson promarnil velkou příležitost zapsat se do listiny střelců, když dostal přihrávku od Goodwillieho, míč však poslal nad bránu. Několik rohových kopů způsobilo v obraně Hibs velký chaos, čehož využil Conway a zahrál centr před bránu, kde hlavičkoval volný Russell. Míč sice Smith vyrazil, ale znovu se k němu dostal Russell a z dorážky se nemýlil. United zvítězili nad Hibernianem 3:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele