základní část, 10. kolo
30.10.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Hibernian FC 1:0

Dundee United zvládlo těžký domácí duel s Hibernian a ukázalo, že to s bojem o třetí místo vskutku myslí vážně. Prozatím před nedělní dohrávkou se posunulo v tabulce na šestou pozici, nicméně na třetí příčku ztrácí pouhé dva body a ve vyrovnané tabulce to tak nehraje příliš velkou roli. Hibernian naopak prohlubují krizi a na kontě mají stále jen osm bodů. Klesli na desátou příčku a nyní to tedy spíše vypadá na boj o záchranu, než o pohárovou Evropu.

O osudu zápasu rozhodla jediná trefa a postaral se o ní nejlepší střelec Dundee. Dlouho to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně bez branek, jenže tři minuty před koncem ukázal svůj střelecký instinkt David Goodwillie a zajistil proto svému týmu všechny tři body. Navíc vsítil svůj šestý gól v sezóně a osamostatnil se na druhé pozici tabulky střelců za suverénním Kenny Millerem z Rangers.

Přitom hosté si mohou sami za to, že si neodvezli ani bod. Sudí jim totiž odpískal penaltu, kterou neproměnili. Jinak by utkání jistě probíhalo zcela jinak. V úvodní dvacetiminutovce se diváci nedočkali jediné vážnější akce, pak zahrozilo poprvé Dundee. Dobře hlavičkoval Jon Daly, nicméně včas dokázal z lajny odhlavičkovat John Rankin. Následně na druhé straně šli Derek Riordan se střílejícím Lewisem Stevensonem dva na jednoho, ovšem ten následně branku minul.

Hned na to zkusil Garry Kenneth překvapit brankáře Marka Browna, avšak mezi tři tyče se netrefil. Deset minut před pauzou nadělal Morgaro Gomis velké problémy Marku Brownovi, ale ten svou chybu napravil a napodruhé balón zachytil. Hosté promarnili obrovskou možnost těsně před koncem úvodní části. Po krásné přihrávce Riordana střílel Edwin De Graf, avšak excelentní zákrok vytáhl ze svého umění slovenský gólman Dušan Perniš.

Ten se stal hrdinou celého zápasu, kromě několika skvělých zákrok zlikvidoval také penaltu. Prince Buaben atakoval ve vápně Dannyho Galbraitha a sudí ukázal na penaltový puntík. Ovšem John Rankin jí nekopl zrovna šťastně a ztroskotal na Pernišovi. Proto tři minuty před závěrečným hvizdem po Swansonově dlouhém centru zakončil pod tělo gólmana Browna pohotovou ranou Goodwille a stanovil výsledek duelu na 1:0 pro Dundee United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele