základní část, 22. kolo
16.03.2011 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Heart of Midlothian 2:0

Dundee United to dokázalo a potvrdilo bídu fotbalistů Hearts. A pokud ti takhle budou pokračovat, ještě mohou mít s udržením třetí pozice velké problémy. Stále sice drží dvanáctibodový náskok před čtvrtým Dundee United a jeho nejbližší soupeře čekají ještě duely s Celticem i Rangers, ovšem forma Srdcí je v tuto chvíli vskutku bídná. Naopak Dundee má třiačtyřicet bodů na kontě a poskočilo o bod před Kilmarnock, stále má duel k dobru.

Hearts sice definitivně ztrácí naději v boji o titul a budou hájit pohárovou třetí pozici před ostatními pronásledovateli, ovšem náskok je devět kol před koncem vskutku celkem slušný a hostům stačí alespoň občas posbírat nějaké ty korálky. Nicméně Dundee už poněkolikáté v této sezóně ukázalo, že má perfektní závěrečnou desetiminutovku a že v ní má nejvíce sil. V tomto časovém období vybojovalo rozhodně více jak deset bodů.

Hearts se sice v útočné fázi trápili, nicméně obrana dobře držela až do 83. minuty. Sedm minut před koncem se totiž trefil Johny Russel, který v nastaveném čase přidal svou druhou branku v zápase. Hosté vstoupili do utkání mnohem aktivněji a vytvořili si také první možnost, když Ian Black trefil rameno slovenského gólmana Dušana Perniše. Na druhé straně se vytáhl Marián Kello proti hlavičce Davida Goodwillieho, když po centru Keitha Watsona hezky přizvedl balón nad břevno.

Následně si sice mohl dát vlastní branku Mariusz Zaliukas, ale gólman Marián Kello dokázal včas zasáhnout. Hearts ale poté pokračovali v tlaku. Střelu Ryana Stevensona ukryl v náručí Perniš, David Templeton pálil o malý kousek vedle. Největší příležitost úvodního dějství spálil David Goodwillie, když jeho fantastický a naprosto precizně umístěný volej vyrazil Kello brilantně konečky prstů těsně nad branku.

Ve druhé půli zazdil největší možnost hostů Stephen Elliott, a proto na druhé straně sedm minut před závěrečným hvizdem udeřil Russel. Jeho přesnou hlavičku po centru do vápna Kello zlikvidovat nedokázal. V duelu bylo vidět hodně možností a fanoušci se fotbalem rozhodně museli bavit. V nastaveném čase navíc po pasu Paula Dixona a přistrčení Goodwillieho pohodlně upravil na konečných 2:0 dobře postavený Russel.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele